Rusya’dan yeni askerler için ilginç destek

Rusya’dan yeni askerler için ilginç destek
Rusya, kısmi seferberlik programıyla orduya katılanlara herhangi bir ücret ödemeden spermlerini dondurabilmelerine olanak sağlamaya karar verdi.Kriyobank olarak da adlandırılan sperm bankalarında gerçekleşen işlemle ilgili, Rusya...

Rusya, kısmi seferberlik programıyla orduya katılanlara herhangi bir ücret ödemeden spermlerini dondurabilmelerine olanak sağlamaya karar verdi.

Kriyobank olarak da adlandırılan sperm bankalarında gerçekleşen işlemle ilgili, Rusya Avukatlar Birliği Başkanı Igor Trunov, Rusya Sağlık Bakanlığı’nın planla ilgili bütçe yardımı talebine yanıt verildiğini bildirdi.

Devlete bağlı TASS haber ajansının haberine göre, Ukrayna işgalinde kullanılmak üzere seferberlik hamlesinin bir parçası olan Rus birlikleri, spermlerini kriyobanklarda ücretsiz olarak dondurma hakkına sahip olacak. Haberde Trunov’un “Bakanlık, 2022-2024 özel askeri operasyonuna katılmak üzere seferber edilen vatandaşlar için spermlerinin ücretsiz muhafazası ve depolanması için bütçeden mali destek olasılığını belirledi” dediği aktarıldı.

Rusya, eylülde başlattığı seferberlik hamlesinde Ukrayna’daki “özel askeri harekatı” olarak adlandırdığı operasyonu desteklemek için 300 binden fazla yedek kuvveti askere aldı. Hamle, yüz binlerce erkeğin askere gitmemek için ülkeden kaçmasına neden oldu ve Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya asker göndermesinden bu yana en büyük Kremlin karşıtı protestoları ateşledi.