Rusya’yı işgal edeceklerdi

Rusya’yı işgal edeceklerdi
Rusya Devlet Başkanı Putin, Kızıl Meydan’da yaptığı Zafer Günü konuşmasında Batı ülkelerinin beklentilerinin aksine Ukrayna’ya karşı topyekûn seferberlik ilan etmedi ancak bu ülkeleri Rusya’yı işgal etme hazırlığı...

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kızıl Meydan’da yaptığı Zafer Günü konuşmasında Batı ülkelerinin beklentilerinin aksine Ukrayna’ya karşı topyekûn seferberlik ilan etmedi ancak bu ülkeleri Rusya’yı işgal etme hazırlığı yapmakla suçladı ve yeni bir dünya savaşı tehlikesinden söz etti.

Kızıl Meydan’da dün yapılan törene, Ukrayna’nın işgali nedeniyle ayrı bir önem atfediliyordu. Başta İngiliz basını olmak üzere Batı medyasında Putin’in konuşmasında Ukrayna’da zafer ilan etmesi ya da topyekûn seferberlik başlatması ihtimallerinden söz ediliyordu.

“RUSYA’NIN ETNİK GRUPLARI BİR ARADA” MESAJI
Ancak böyle bir ilanda bulunmayan Putin, yeni bir şey söylemek yerine NATO ve Batı’yla ilgili düşüncelerini bir kez daha tekrarladı.

Bütün dünyanın takip ettiği törende Vladimir Putin, “Rusya’nın bütün etnik grupları bir arada” mesajı da verdi.

Konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun NATO’nun genişleme planına karşılık başlatıldığını yineleyen Putin, “Rusya, saldırganlığı önleyici bir adımla geri püskürttü, bu doğru bir karardı” ifadelerini kullandı.

“RUSYA’YI İŞGALE HAZIRLANIYORLARDI”
Batı’nın Kırım dahil Rusya’yı işgal etmeye hazırlandığını iddia eden Putin, düşmanlarının Rusya’ya zarar vermesi için teröristleri kullandığını da ileri sürdü. Batı ülkelerini Neonazileri silahlandırmakla ve Rusya sınırlarını tehlikeye atmakla suçlayan Putin, Moskova’nın soruna uluslararası çözüm bulmak için defalarca girişimde bulunduğunu ancak NATO’nun Rusya’nın argümanlarını yok saydığını ifade etti.

Yeni bir dünya savaşı tehlikesine karşı uyarıda bulunan Putin, tekrarlanan küresel bir savaş korkusunu önlemek için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. Putin, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbass bölgesindeki askerlerin Rusya’nın güvenliği için savaştığını dile getirdi. 

Konuşmasında İkinci Dünya Savaşı’ndaki zaferin Batılı müttefiklerle kazanıldığını vurgulayan Putin, ancak aynı zamanda Batı’daki siyasi seçkinler arasında “Rus
fobisi” olmasından yakındı. Putin, Moskova’daki Zafer Geçidi’nde ABD’li gazilerin katılımının fiilen yasaklandığını ileri sürdü.