Rusya’yı terk edenler, göç edenlerden daha çok

Rusya’yı terk edenler, göç edenlerden daha çok
Rusya İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında 419 bin kişi Rusya’yı terk etti. Rusya yakın tarihinde ilk kez ülkeyi terk edenlerin sayısı ülkeye göç edenlerin sayısını geçti.DW Türkçe’nin haberine...

Rusya İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında 419 bin kişi Rusya’yı terk etti. Rusya yakın tarihinde ilk kez ülkeyi terk edenlerin sayısı ülkeye göç edenlerin sayısını geçti.

DW Türkçe’nin haberine göre, göç edenlerin sayısının artması ve ülkede doğum oranlarının da düşük seviyede kalması ile Rusya nüfusunun 480 bin kişi azaldığı ifade ediliyor.

Rusya geleneksel olarak özellikle eski Sovyetler Birliği’nden ayrılan ülkelerden göç alıyor. Bu yıl ise durum değişti. Rusya’yı terk edenlerin 80 bininin Ukrayna’ya göç ettiği belirtilirken, bunda da şubat ayında Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın etkili olduğu bildiriliyor. Bu savaş nedeniyle sadece Ukrayna’dan siviller ülkeyi terk etmek zorunda kalmadı aynı zamanda Rusya’daki muhalif ya da savaş karşıtı siyasetçi ya da uzmanlar da Rusya’yı terk etme yoluna gitti.

Savaşın başlamasından bu yana en büyük Rus topluluklarının özellikle Ermenistan ve Gürcistan’da oluştuğu kaydediliyor.