S-400’DE İKİNCİ PARTİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

S-400’DE İKİNCİ PARTİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
Biden yönetimi ile S-400 krizine çözüm arayan Ankara, Rusya’ya göre bir yandan da ikinci parti S-400 alımına ilişkin görüşmeleri sürdürüyor. Açıklamayı Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr...

Biden yönetimi ile S-400 krizine çözüm arayan Ankara, Rusya’ya göre bir yandan da ikinci parti S-400 alımına ilişkin görüşmeleri sürdürüyor.

Açıklamayı Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev yaptı, Türkiye ile ek S-400 sevkiyatına yönelik görüşmelere ara verilmediğini ifade etti.
Rus basınına konuşan Miheyev, Türkiye ile ek S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelere ara verilip verilmediğine ilişkin soru karşısında, “S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelere ara verilmesi gibi bir durum yok ” açıklamasını yaptı.

Türkiye, Rusya’dan 4 adet S-400 füze savunma bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.
Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye’ye ek S-400 sevkiyatı konusundaki görüşmelerde ileri bir safhada olduklarını, ancak henüz anlaşma imzalamadıklarını belirtmişti.
14 Ocak’ta da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar benzer bir açıklama yapmış, hem ilk parti S-400’lerin testlerinin devam ettiğini hem de ikinci parti görüşmelerinin sürdüğünü söylemişti.