Sabıkalı eski bürokrat yasağa rağmen havacılık şirketi satın aldı

Sabıkalı eski bürokrat yasağa rağmen havacılık şirketi satın aldı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, memurluk kariyerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Oktay Erdağı’nın değeri milyonlarca dolar olan Ciner Havacılık’ı satın aldığını...

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, memurluk kariyerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Oktay Erdağı’nın değeri milyonlarca dolar olan Ciner Havacılık’ı satın aldığını ortaya çıkardı. 

Isparta uçak kazasında görevi kötüye kullanmaktan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Oktay Erdağı’nın havacılık sektöründe faaliyet göstermesi yasak olmasına rağmen SHGM tarafından milyon dolarlık satışa onay verilmesi soru işaretlerini artırdı. CHP’li Sertel, havacılık sektöründe şaşkınlık yaratan şirket devrine ilişkin belgeyi kamuoyuyla paylaştı. Türkiye’deki bürokratların ne kadar kazandığını soran Sertel, “SHGM Genel Müdürü Kemal Yüksek bu hisse devrine neden ve niçin onay vermiş, sormak gerekiyor. Bu kişiden savcılık kağıdı istenildi mi merak ediyorum,” ifadesini kullandı.

Sertel, “Bu görevleri yapmış bir kişinin ömrünün sonuna kadar yüksek maaşlarla çalışsa dahi 5 milyon-10 milyon dolar biriktiremeyeceği ortada olmasına rağmen bu değirmenin suyu nereden geliyor” diye sordu.