SAÇ EKTİRMEYE GELDİLER 2 MİLYAR DOLAR HARCADILAR

SAÇ EKTİRMEYE GELDİLER 2 MİLYAR DOLAR HARCADILAR
2022 yılında saç ektirmek için Türkiye’ye gelen 1 milyon kişi yaklaşık 2 milyar dolar harcama yaptı. Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, "2022 yılında elde edilen 4 milyar dolar cironun yarısının...

2022 yılında saç ektirmek için Türkiye’ye gelen 1 milyon kişi yaklaşık 2 milyar dolar harcama yaptı. Türk Sağlık Turizm Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, "2022 yılında elde edilen 4 milyar dolar cironun yarısının saç ekim hizmetlerinden elde edildi. Ortalama bir hastanın saç ekiminde bıraktığı dövizin 2 bin dolar olduğunu varsayarsak 2022 yılında 1 milyon kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiğini söyleyebiliriz" dedi.

Genel sağlık hizmetlerinde saç ekiminin lokomotif konumda olduğunu dile getiren Terziler, "Diş hizmetleri de yaygınlaşıyor. Türkiye'nin bir çok noktasında diş kliniklerinin açıldığını görüyoruz. Hizmet kalitesini artırabilirsek sağlık turizmi sektörü çok daha fazla büyüyecek. Sağlık turizmi sektörünün yakın hedefi 20 milyar dolarlık bir rakama ulaşmak. Çekirdek sağlık hizmeti dediğimiz noktada 2023 yılında 5 milyar dolarlık bir hedefimiz var." diye konuştu.