SADAT ile Libyalı güvenlik şirketi arasında anlaşma iddiası

Fransa merkezli Africa Intelligence haber ve analiz portalı, kuruluşundan bu yana farklı iddialarla anılan SADAT şirketinin, Libya hükümet güçlerine bağlı birliklerin eğitimi için Bingazi merkezli Security Side adlı şirketle ortaklık anlaşması yaptığını öne sürdü.


Africa Intelligence’da yer alan haberde, emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi yönetimindeki SADAT’ın, Libyalı eski diplomat ve asker Fawzi Boukatif’e ait Security Side adlı güvenlik şirketiyle ortaklık anlaşması imzaladığı iddia edildi.


2017 yılında Libya’nın Uganda Büyükelçisi olarak görev yapan Boukatif’in, bu görev öncesinde, Libya’da faaliyet yürüten İslamcı 17 Şubat Şehitleri Tugayı’nın da komutanlığını yaptığı biliniyor.
Security Side güvenlik şirketinin sahibi Fawzi Boukatif
Haberde, Boukatif’in yönetimindeki Security Side şirketinin, özellikle Türkiye’nin Libya’ya müdahalesinin ardından birkaç aydır askeri eğitim ihaleleri almaya çalıştığından bahsediliyor.


ABD’NİN TERÖR LİSTESİNE GİRDİ


Aralık 2013’te NY Times’ta çıkan bir bilgi notunda Boukatif’ten, “17 Şubat Tugayı’nın komutanı, isyancı milis koalisyonunun eski lideri, Bingazi’deki Amerikalıları sık sık ziyaret eden ve onlarla yakın temas halinde olan bir isim” şeklinde bahsediliyor.
Ancak 2017 yılında, ABD Temsilciler Meclisi tarafından kamuoyuna sunulan bir terör listesinde, 75 Libyalı ile beraber dönemin Uganda Büyükelçisi Boukatif’in de adı geçiyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top