SADAT nedir

SADAT nedir
Suriye’deki El Nusra örgütüne silah taşıdığı iddia edilen SADAT kendisini “savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren şirket” olarak tanımlıyor. Ancak SADAT hakkında kurulduğu günden bu yana farklı iddialar...

Suriye’deki El Nusra örgütüne silah taşıdığı iddia edilen SADAT kendisini “savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren şirket” olarak tanımlıyor. Ancak SADAT hakkında kurulduğu günden bu yana farklı iddialar dile getirildi.
SADAT, 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) emekli 23 subay ve astsubay tarafından kuruldu. Şirketin 28 Şubat’ta kurulmuş olmasına bazı çevrelerden tarafından özel bir anlamı olduğuna dair yorumlar yapıldı. Şirket, çeşitli branş ve uzmanlık alanlarından 50 ila 200 emekli TSK görevlisi çalışmaktadır.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KHK ile ‘darbe girişimi ve sonrasındaki terör olaylarına müdahale eden sivillere yargı dokunulmazlığı verilmesi’ tartışması devam ederken Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları olduğunu iddia etmiş ve Bunlardan birisi de SADAT diye bir yapı’’ demişti.
SADAT, model olarak, ABD’nin paralı ordusu olarak bilinen Black Water’a benzer şekilde kuruldu. Black Water Irak’ta ve Surye’da halen faal. İlk özel ordu olarak biliniyor.
SADAT, 2021’in ilk günlerinde resmi sitesinden “suikast tekniği” ve “gayri nizami harp” hizmetleri verdiğini duyurmuş, Adnan Tanrıverdi, şirketin kurulduğu dönemde, SADAT’ı, AK Parti hükümetinde yer alan yetkililerin isteği üzerine kurduklarını açıklamıştı.
SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı yaptığı dönemde, İstanbul’un başkent, resmi dilin Arapça olduğu bir İslam devleti oluşumu önermişti. Dernek yöneticileri arasında geçmişte irticai faaliyetler gerekçesiyle TSK’dan uzaklaştırılmış olan Ersan Ergür, Reşat Fidan gibi isimler de yer alıyor.

FETÖ’CÜ OLDUĞUNA İKNA OLMAMIŞ

SADAT, geçen hafta Sedat Peker’e ilişkin açıklamada bulunmuştu.
SADAT yöneticisi Melih Tanrıverdi, “Tanıyanlar bilir, kişiler hakkında kötü konuşmayı sevmem” diyerek Sedat Peker’i tanımadığını ifade etti.
“Yayınladığı videoları milyonlar seyretmeye başladı” diyen Tanrıverdi şöyle devam etti:
“Apaçık olan şey ise, Emirliklerin eline düştüğü ve Türkiye aleyhinde konuşmaya başladığı… Fetö’cü olduğuna pekte ikna oldum diyemeyeceğim.”