Sadat yalanladı, Peker’i suçladı

Sadat yalanladı, Peker’i suçladı
Sedat Peker’in yayınladığı sekizinci videosunda hakkında iddialarda bulunduğu kişi ve şirketlerden açıklamalar geldi.SADAT ‘İFTİRA’ DEDİSADAT, Peker’in videosunun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada söylenenleri...

Sedat Peker’in yayınladığı sekizinci videosunda hakkında iddialarda bulunduğu kişi ve şirketlerden açıklamalar geldi.
SADAT ‘İFTİRA’ DEDİ
SADAT, Peker’in videosunun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada söylenenleri “iftira” olarak niteledi ve SADAT’ın Suriye’de herhangi bir grup ile eğitim, donatım, danışmanlık ve veya benzeri hiçbir çalışması olmadığını belirtti.
Şirketin internet sayfasından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek ‘çamur at, tutmasa bile izi kalır’ mantığıyla hareket ettiği görülmektedir. İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur.”
BEŞTEPE’DEN TEPKİ
T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral da Sedat Peker’in iddialarına “devletimiz gerekeni yapacaktır” diye tepki gösterdi.
Twitter’den açıklama yapan Saral, “Peker, yaptığı ipe sapa gelmez açıklamalarla iradesinin dışında Türkiye düşmanları ve içerideki bilumum şer ittifaklarının emrinde olduğunu ortaya koymuştur.” diye yazdı.
SANCAK’TAN YALANLAMA
Sedat Peker, Murat Sancak’ın Suriye’de yasa dışı ticaret yapıldığına dair iddialarında ismini geçirdi ve eski Bakan Berat Albayrak’ın Sancak’a ait bir evde kaldığını söyledi.
Twitter üzerinden hızla açıklama yapan Murat Sancak ise “O şahsın kendi hassasiyetiyle cevap veriyorum, Suriye’de bir kibrit çöpü ticaretim olmadı ve 2 kız çocuğumun boğazından öyle olmayan bir ticaretten bir damla su bile girmedi, Allah’a a çok şükür” diye suçlamaları reddeti. Berat Albayrak’ın evinde kaldığı iddialarına da cevap veren Sancak, Berat Albayrak’ın saklanmayı gerektirecek bir durumu olmadığını ifade ederek, “Evime hiçbir zaman gelmedi, gelse başımın üstünde yeri var, ağırlamaktan şeref duyarım” diye cevap verdi.
SOYLU’NUN SİGORTA
ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA
Sedat Peker dün yayınladığı son videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu Engin Sigorta’nın Türk Hava Yolları’ndan (THY) ihale aldığını ve büyük holdinglerden iş aldığını iddia etti.
Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri, iddialarla ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri’nin ne Türk Hava Yolları ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir” denildi.
Şirket, Soylu’nun siyasi kimliğinden dolayı temelsiz iddialarla karşı karşıya olduklarını söyleyerek, Peker’i iddialarını ispatlamaya çağırdı.