Sadece hakim değil müfettiş de değişti

Sadece hakim değil müfettiş de değişti
T24 yazarı Tolga Şardan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) teftiş için görevlendirilen heyetin başkanının neden değiştirildiğini sordu.Şardan dünkü yazısında İBB hakkında yaşanan son süreci şöyle anlattı:“İBB’deki...

T24 yazarı Tolga Şardan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) teftiş için görevlendirilen heyetin başkanının neden değiştirildiğini sordu.

Şardan dünkü yazısında İBB hakkında yaşanan son süreci şöyle anlattı:
“İBB’deki iddiaların gündeme gelmesiyle Bakanlık, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinden başmüfettişlerin yanı sıra maliye, ticaret müfettişleri ve MASAK uzmanlarından oluşan teftiş heyetini İstanbul’a görevlendirdi.

Geçen yıl bu tarihlerde Bakan Süleyman Soylu’nun onayıyla çalışmaya başlayan müfettişler, belediye yönetiminden gelen belgeleri ve bilgileri değerlendirmeye aldı.

Günler günleri kovalarken yaz aylarında ilginç gelişme yaşandı. Soylu’nun onayı doğrultusunda teftiş heyetinin lideri olarak görevlendirilen Mülkiye başmüfettişi, görevden affını istedi.

Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevden ayrılan başmüfettişin yardımcılığını yürüten isim Arif Yıldırım ise heyet başkanı olarak görev aldı.

Yıldırım’ın ismi üzerindeki tartışmalar malum. Kendisi daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Daha önce de İmamoğlu’nun önceki görev yeri Beylikdüzü Belediyesi’ni teftiş eden Yıldırım, heyet lideri olarak soruşturmayı yönetti.

Bakanlık kulislerinde; söz konusu başmüfettişin, sürecin kamu görevi safhasından çıkılarak siyasi sonuç yaratılmasına çalışıldığını görmekten “rahatsız olup” görevden ayrıldığı bilgisi mevcut.

Ayrıca, müfettiş raporu henüz tam olarak kamuoyuna yansımadı. Bakanlığın geçen hafta sonu yaptığı açıklamada yer verdiği bilgilerin raporun içinden olduğunu söylemek yanlış olmaz.

İçişleri Bakanlığı, açıklamasında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığından İBB’yi teftiş eden müfettişlerden birinin “sağlık” sorunları nedeniyle affını istediği, bazı haberlerde yer alan iddiaların mesnetsiz olduğunu bildirdi.