Sahte doktordan ibretlik ifade

Sahte doktordan ibretlik ifade
Tekirdağ’da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sahte doktorluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Ayşe Özkiraz’ın hastalara ameliyattan sonra dikiş atmasının yanı sıra birçok konuda ailesi ve çevresindekilere de yalanlar söylediği...

Tekirdağ’da Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde sahte doktorluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Ayşe Özkiraz’ın hastalara ameliyattan sonra dikiş atmasının yanı sıra birçok konuda ailesi ve çevresindekilere de yalanlar söylediği ifadesi ile ortaya çıktı.

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini “pratisyen hekim” olarak tanıtan ve diğer doktorların şüphelenip şikayette bulunmasıyla sahte diploma ile hastanede görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz’ın, hastanede ameliyat masasında fotoğrafları da ortaya çıktı.

Özkiraz’ın, savcılıktaki sorgusunda yaşı da dahil olmak üzere söylediği birçok konuda çevresindekilere yalan söylediği anlaşıldı. Doktorlara 25 yaşında olduğunu, Çapa Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olduğunu ve TUS’tan 81 aldığını söyleyen Özkiraz’ın gerçek yaşının da 20 olduğu saptandı.

Geçen yıl Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan, üniversite sınavını kazamamasına rağmen ailesine Çapa Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Özkiraz, ifadesinde Çapa Tıp Fakültesi’ne girebilmek için İstanbul Eminönü’nde bir pasajda öğrenci kimlik kartı bastırdığını söyledi. Özkiraz, hastaneye doktor olarak girişini ise şöyle anlattı:


DİKİŞ DE ATTIM
“Çocuk cerrahı olmak istediğim için tek başıma hiç kimseyi referans göstermeden Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çocuk cerrahı olan Dr. M.K.’nın odasına gittim; beni kabul etti, görüştük. Kendimi Çapa Tıp Fakültesi mezunu doktor olarak tanıttım. Ayrıca TUS sınavında 81 puan aldığımı söyleyip TUS sınav sonuç belgesi gösterdim. Bu belgeyi daha önce yaptığım gibi Instagram üzerinden görmüş olduğum B.O. ismine hazırlanmış belge üzerinde telefonda oynama yaparak oluşturmuştum.”

Doktor M.K.’nın kendisine yanına gidip gelebileceğini söylediğini ifade eden Özkiraz, “Bu şekilde Çocuk Cerrahisi bölümüne gidip gelmeye başladım. Burada muayenelere, birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım. Doktor M.K.’nın hastalarını ameliyattan sonra yapılan dikiş işlemini bizzat kendim yaptım. Ancak bu diğer doktorların ameliyatlarında herhangi bir tıbbi işlem yapmadım” dedi.