Şairlerin vicdanı konuştu: Kanlı oyunu gördük

Şairlerin vicdanı konuştu: Kanlı oyunu gördük
Yazar Ataol Behramoğlu, Orhan Alkaya, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Mustafa Köz, Akif Kurtuluş, Yaşar Miraç, Ahmet Telli ve Pelin Batu’dan oluşan grup, önceki gün Basın Müzesi’nde “Şairler Vicdanı İçin-...

Yazar Ataol Behramoğlu, Orhan Alkaya, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Mustafa Köz, Akif Kurtuluş, Yaşar Miraç, Ahmet Telli ve Pelin Batu’dan oluşan grup, önceki gün Basın Müzesi’nde “Şairler Vicdanı İçin- Onlar Bildirisi- Halkın Vicdanı Susturulamaz” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Topluluğun sonraki adımı bölgeye gitmek ve oradaki çocuklar için atölyeler ve etkinlikler yapmak. Ayrıca 50’ye yakın şair ve yazar da deprem bölgesindeki çocuklara moral vermek için bölgeye gidecek. Bu projenin ayrıntıları ise önümüzdeki günlerde kesinleşecek.

“Ve beton baronlarının saltanatı çöktü, iktidarın sultası başladı” cümlesi ile başlayan bildiride, özetle şunlar vurgulandı:

SOYSUZLAR SIRÇA KÖŞKLERİNDE YAKALANIYOR
“Yıllardır inşaat çetelerine kumdan evler yapsın diye verilen paralar, şimdi İsviçre bankalarına yatırılmak için kaçırılmaya çalışılıyor. Soysuzlar havaalanlarında, sırça köşklerinde yakalanıyor. O sırça köşklerin de iktidarın sınırsız kredileriyle kurulduğunu biliyoruz. Toz duman dağıldığında, yakalanan halk düşmanlarının salıverileceklerini de… Çünkü düzen bir avane düzeni, düzen bir şer ortaklığı düzen.

Durum bu denli ortadayken iktidarın OHAL ilan ederek halkı ve bölgeye can suyu taşıyan toplum gönüllülerini baskılamasını, sivil yardım kurumlarına kayyumlar atamasını kendi yetersizliğini, ‘yapamadığını, yetişemediğini, yatıştıramadığını’ onaran toplum vicdanını susturmak istemesini kabul etmiyoruz.

GÖZDAĞI VE YALAN
İktidar yamağı parti başkanının bölgeye yardım için giden toplum gönüllülerine ‘Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır’ sözleri tam da bu sindirme, tehdit ve acziyetin dışavurumudur.

Halkına yabancılaşan her politikacının başvuracağı tek yol, gözdağı ve yalandır.

Biz şairler bu kanlı oyunu gördük, görüyoruz. Bunun için iktidarın OHAL’le ve başka yollarla karartmaya çalıştığı yolumuzun halkın vicdanı ve dayanışma bilinciyle ışıyacağını biliyoruz. Bu ışıklı dayanışmayı, nabız gibi atan iyiliği yerle bir olan her şehirde gördük.

Bunun için biz şairler diyoruz ki halkımızın acısı acımız, iyiliği baş tacımızdır.”