Sakaryalı C-HR 2023’te %100 elektrikli olacak

Sakaryalı C-HR 2023’te %100 elektrikli olacak
TOYOTA’nın Sakarya fabrikasında üreterek Avrupa ve ABD’ye sattığı başarılı SUV modeli C-HR’nin 2023 yılından itibaren yüzde 100 elektrikli versiyonunun da ülkemizde üretileceği iddia edildi. Toyota’ya yakın kaynakların...

TOYOTA’nın Sakarya fabrikasında üreterek Avrupa ve ABD’ye sattığı başarılı SUV modeli C-HR’nin 2023 yılından itibaren yüzde 100 elektrikli versiyonunun da ülkemizde üretileceği iddia edildi. Toyota’ya yakın kaynakların yaptığı açıklamalara göre yüzde 100 elektrikli C-HR çalışmalarının şu an başladığı belirtilerek, benzinli ve hibrit versiyonlarından sonra 2023 yılından itibaren elektrikli motora sahip versiyonunun da bantlardan ineceği kaydedildi.
İKİNCİ ELEKTRİKLİ OLACAK
Diğer taraftan mevcut C-HR’in elektriklisi 2019 yılı sonundan itibaren Çin’de üretiliyor. Avrupa ve ABD pazarı için ise elektrikli C-HR Türkiye’de üretilecek. Böylece 2022 başından itibaren üretilecek yüzde 100 elektrikli Ford Transit’ten sonra Türkiye’de üretilecek ikinci elektrikli yerli model olacak. Ayrıca aynı tarihlerde TOGG tarafından hayata geçirilecek elektrikli yerli otomobilin de üretilmesi planlanıyor.