Salgın 2019’da yayıldı

Salgın 2019’da yayıldı
College London’a (UCL) bağlı Genetik Enstitüsü’nün araştırması, SARS-CoV-2 adlı virüsün farklı ülkelerdeki alt türlerini (mutasyonlarını) inceledi. Gazete Duvar’ın CNN’e dayandırdığı haberine göre 7 bin 600’den...

College London’a (UCL) bağlı Genetik Enstitüsü’nün araştırması, SARS-CoV-2 adlı virüsün farklı ülkelerdeki alt türlerini (mutasyonlarını) inceledi. Gazete Duvar’ın CNN’e dayandırdığı haberine göre 7 bin 600’den fazla hastadan alınmış virüs örneklerini mutasyonları üzerinden inceleyen araştırmacılar, virüsün farklı alt türlerinin 2019 sonlarından bu yana farklı ülkelerde görülmekte olduğu sonucuna vardı. Araştırma ekibinden genetik uzmanı Francois Balloux virüsün yarasalardan insanlara sıçramasının ‘geçtiğimiz yılın sonlarında gerçekleştiği konusunda çok, çok emin’ olduklarını söyledi. Araştırma, virüsün Avrupa, ABD ve diğer ülkelerde insanları ilk resmi vakaların tespit edildiği ocak ve şubat aylarından haftalar, belki aylar önce enfekte ettiğine dair şüpheler konusunda genetik kanıtlar da tespit edildi.
ARAŞTIRMA BAĞIŞIKLIK TEORİSİNİ ÇÜRÜTTÜ
Birçok ülkede vatandaşlar salgının resmi açıklamalardan daha önce başladığından şüphelenirken, son olarak Fransa’da bir doktor da aralık ayında zatürre teşhisi konulan bir hastanın aslında Kovid-19 olduğunu açıklamıştı. Araştırma, virüsün belirlenen tarihten çok daha önce dolaşımda olduğu ve dünya nüfusunun büyük bir kısmının aslında bağışıklık kazandığı teorisini de çürütmüş oldu. Balloux, “Herkes bunu umuyordu. Ben de dahil” derken, şu anda küresel nüfusun en fazla yüzde 10’unun enfekte olduğu öngörüsünde bulundu.