‘Salgında yeni bir dalga gelebilir’

‘Salgında yeni bir dalga gelebilir’
Koronavirüs salgınıyla ilgili iki önemli uyarıda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgın kontrol altına alındıktan sonra evde izole kaldıkları için bağışıklık kazanamayan kişilerin risk altında olduğunu söyledi.Hacettepe...

Koronavirüs salgınıyla ilgili iki önemli uyarıda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgın kontrol altına alındıktan sonra evde izole kaldıkları için bağışıklık kazanamayan kişilerin risk altında olduğunu söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgının kontrol altına alındıktan sonra çok önemli bir nokta olduğunu söyledi ve devam etti:
“Normal hayata dönüldüğünde bu dönemi evde, izole şekilde geçiren kesim bağışıklık kazanmadan hayatına devam edecek demektir. Eğer virüs tamamen kaybolmamışsa, bu bahsettiğim insanlar yine risk altında olacaktır. Bu da salgında yeni bir dalga anlamına gelebilir”
Ceyhan ayrıca zatürreye neden olan Pnömokok bakterisine ilişkin, “Pnömokok aşısı koronavirüs geçiren hastaların durumunun ağırlaşmasını önleyen faktörlerden bir tanesi” dedi.