‘Salgından sonra öfke geliyor’

‘Salgından sonra öfke geliyor’
Pandemiyi öngören Pulitzer ödüllü gazeteci “Salgın 36 ay daha sürecek. Salgın sonrası deliklerimizden çıkıp işsizlikle, zenginlerin daha zenginleştiğiyle yüzleşince kolektif öfkenin ne olduğunu görebiliriz” dedi.Pulitzer...

Pandemiyi öngören Pulitzer ödüllü gazeteci “Salgın 36 ay daha sürecek. Salgın sonrası deliklerimizden çıkıp işsizlikle, zenginlerin daha zenginleştiğiyle yüzleşince kolektif öfkenin ne olduğunu görebiliriz” dedi.

Pulitzer ödüllü bilim yazarı gazeteci Laurie Garrett, dünya genelinde 3.4 milyondan fazla insanı etkileyen koronavirüs salgınını ve sonrasında öngördüğü dünyayı anlattı. T24’ün Garrett’in New York Times’a verdiği röportaja dayandırdığı haberinde gazetecinin 1994 yılında yazdığı “Gelecek Salgın” adlı kitabında bugün gerçekleşen salgının dünya için oluşturduğu tehditten bahsettiği hatırlattı. Garret’ın önümüzdeki sürece dair tahminleriyse şöyle sıralandı:
REMDESİVİR ETKİSİZ OLACAK: FDA’nın onayladığı Remdesivir isimli ilaç tedavi için yeterli etkiye sahip olmayacak. Ya tam tedavi bulmalıyız ya da aşı. Aşı hemen bulunamayacak. En iyi senaryoda salgının etkisinin 36 ay daha süreceğini söylüyorum.
ZENGİNLERE ÖFKEDEN: İnsanlar zenginlerin bu pandemiden bir şekilde zenginleşerek çıktıklarını tavşan deliklerinden çıktıklarında fark edecekler. Sadece sevdikleri herkesin işsiz veya eksik istihdam edilmiş olmasını, ihtiyaçlarını karşılayamamalarını, kiralarını ödememelerini fark ettiklerinde değil, şuanda özel jetlerle özel adalara sahip olan zenginlerin sokaklarımızın güvenli olup olmadıklarını umursamadıklarından kaynaklı olacak. Siyasal aksaklıklar yaşayabiliriz. Deliklerimizden çıkıp yüzde 25 işsizliğin neye benzediğini gördüğümüzde, kolektif öfkenin de ne anlama geldiğini görebiliriz. Pek çok ülkenin salgınla mücadelede yetersizlik nedeniyle kriz yaşayacağını tahmin ediyorum.