Şampiyonlar Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

Şampiyonlar Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında dün gece oynanan maçlar çeyrek finale kalan iki takım belli oldu.İngiliz temsilcisi Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Danimarka...
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında dün gece oynanan maçlar çeyrek finale kalan iki takım belli oldu.

İngiliz temsilcisi Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda 3-1 mağlup ettiği Danimarka ekibi Kopenhag'ı sahasında da 31-'lik skorla yendi ve toplamda 6-2'lik skorla çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Manchester City'ye turu getiren golleri 5. dakikada Manuel Akanji, 9. dakikada Julian Alvarez ve 45. dakikada Erling Haaland kaydetti. Kopenhag'ın tek golünü ise 29. dakikada Mohamed Elyounoussi attı.

Pep Guardiola, Kopenhag'la oynanan ilk maçtan sonra Danimarka takımının gücüne dikkat çekmek için grupta safdışı bıraktığı iki takıma gönderme yaparak "Kopenhag'ın nasıl bir takım olduğunu Galatasaray'a ve Manchester United'a sorun" demişti. Katalan hocanın ilk maçtaki 3-1'lik skora rağmen yaşadığı çekince gerçekleşmedi ve City, rövanşı da kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Haaland 37 maçta 41 gol attı

İngiliz devinde son golü atan Norveçli yıldız Erling Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 37 maçta 41 gol atmayı başardı ve Sergio Agüero'yu yakaladı. Agüero 41 gole 79 maçta ulaşmıştı.

Gecenin diğer rövanş maçı Madrid'te oynandı. Almanya'da 1-0 kazandığı maçın rövanşında Leipzig'i ağırlayan rteal Madrid, zorlu mücadelede 1-1 berabere kalarak çeyrek final biletini aldı.

Karşılaşmanın gol perdesini Real Madrid'in yıldız ismi Vinicius Jr. açtı. Maçın 65'inci dakikasında hızlı gelişen Real Madrid atağında Bellingham kendi yarı sahasında önüne aldığı topu sürükledi ve sol çaprazdan savunmanın arkasına bıraktı. Vinicius Jr. Bellingham'ın pasında penaltı noktasının az gerisinden sağ ayağıyla sert vurdu. Top, sol üst köşeden ağlara gitti.

Real turladı, Arda süre alamadı

Konuk ekip Leipzig, Real Madrid'in golüne sadece 3 dakika sonra cevap verdi. Karşılaşmanın 68'inci dakikasında Raum'un soldan ortasında Orban ön direkte Nacho'nun önünde kafa vuruşunu yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi fakat bu gol, Leipzig için yeterli olmadı. Maç 1-1 sona ererken Real Madrid genel skorda 2-1 kazandı.

Karşılaşmada 21 kişilik kadroda yer alan Arda Güler forma şansı bulamadı.