Şamualar Tunceli'de görüntülendi: 'Neredeyse imkansız'

Şamualar Tunceli'de görüntülendi: 'Neredeyse imkansız'
Dünyada görüntülenmesi zor olan dağ keçileri familyasında yer alan ve Dünya Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde olan şamualar, Tunceli’de sürü...

Dünyada görüntülenmesi zor olan dağ keçileri familyasında yer alan ve Dünya Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde olan şamualar, Tunceli’de sürü halinde objektiflere takıldı.

Türkiye’de çok az bölgede varlıkları bilinen çengel boynuzlu dağ keçileri (şamua), soğuğu sevdiği için geçen yıl kuraklık nedeniyle zirvelerden inememişlerdi. Karlı zirvelerde gruplar halinde gezen şamualar bu yıl, Munzur Dağları’na tırmanış yapan Doğa Fotoğrafçısı ve Dağcı Akın Gedik tarafından görüntülendi.

“ŞAMUALARI GÖRÜNTÜLEMEK KOLAY DEĞİL”
Bir kayanın arkasında kendini kamufle ederek şamuaları 2 kilometre öteden görüntülemeyi başaran Akın Gedik, “İlimizin her bölgesinde dağ keçileriyle karşılaşmak çok kolay fakat şamualar öyle değil. Görülmesi neredeyse imkansızdır” dedi.