Sanata verilen 50 yıllık destek

Sanata verilen 50 yıllık destek
Kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 2022’de 50. yaşını kutlamaya hazırlanıyor.İKSV, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın İstanbul için kurduğu bir festival hayalinin somutlaşmasıyla...

Kâr amacı gütmeyen bir kültür kurumu olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 2022’de 50. yaşını kutlamaya hazırlanıyor.

İKSV, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın İstanbul için kurduğu bir festival hayalinin somutlaşmasıyla çalışmalarına 1972 yılında başladı. Vakıf 2022’de 50. kez İstanbul’un kültür ve sanat yaşamına güç vermeye hazırlanıyor.

Yolculuğuna tek bir İstanbul Festivali’yle başlayan vakıf, aradan geçen 50 yılda güncel ve klasik müzik, sinema, sahne sanatları, güncel sanat ve tasarım alanlarında düzenlediği binlerce etkinlikte 12 milyonu aşkın izleyiciyi ağırladı. Türkiye’de festival ve bienal olgusunun yerleşmesine, benimsenmesine katkıda bulundu.

KUTLAMALARA HERKES DAVETLİ
İKSV, 50. yılını 5 Haziran Pazar akşamı İstanbul’un farklı parklarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen konserlerle kutlayacak. Ücretsiz olan konserler tüm İstanbulluların katılımına açık olacak.

İKSV, haziran ve temmuz aylarında Beylikdüzü’nden Yıldız Parkı’na, Küçükçekmece’den Müze Gazhane’ye İstanbul’un farklı park ve açık hava mekânlarında düzenleyeceği ücretsiz klasik müzik ve caz konserleriyle İstanbullularla buluşmaya devam edecek.