Sanatçılar bir arada: Bu kez şiirler tiyatro için

Sanatçılar bir arada: Bu kez şiirler tiyatro için
Koronavirüs nedeniyle meslek hayatı durmuş olan tiyatro emekçilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamak, geçimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’de bağımsız tiyatroyu desteklemek amacıyla, ‘Dayanışmanın 100’ü Şiir’ adlı...

Koronavirüs nedeniyle meslek hayatı durmuş olan tiyatro emekçilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamak, geçimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’de bağımsız tiyatroyu desteklemek amacıyla, ‘Dayanışmanın 100’ü Şiir’ adlı bir dayanışma platformu kuruldu.
Bireysel girişimle kurulmuş olan ve kurucuları arasında Tilbe Saran, Ali Düşenkalkar, Çağlar Çorumlu, Bahar Çuhadar, Feza Soysal ve Mehmet Sarıca’nın bulunduğu platformda; Genco Erkal, Demet Akbağ Ahmet Mümtaz Taylan, Erdal Beşikçioğlu Ali Sunal, Emre Kınay, Fırat Tanış gibi birçok tiyatro sanatçısı tiyatroculara destek sağlamak için şiir okuyor.
Şiirlerin ücretsiz olarak erişime açıldığı ‘Dayanismanin100usiir.org’ adresi üzerinden toplanacak bağışlar, tiyatro emekçilerine haftalık 250 TL’lik ‘Birlikte Kart’ temin edilerek dağıtılacak. Birlikte Kart ile kullanıcılar gıda, hijyen ve eczane masraflarını, fatura ödemelerini pos cihazı geçen işletmelerde karşılayabilecek.