Sancar’dan Habip Eksik yorumu: Kürt halkının iradesine saygısızlık

Sancar’dan Habip Eksik yorumu: Kürt halkının iradesine saygısızlık
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi.Konuşmasına Kürt yazar Mehmet Uzun ve 10 Ekim Ankara gar saldırısı kurbanlarını anarak başlayan Sancar, “10...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmasına Kürt yazar Mehmet Uzun ve 10 Ekim Ankara gar saldırısı kurbanlarını anarak başlayan Sancar, “10 Ekim Katliamı şimdi içinde bulunduğumuz rejimi kurma girişimlerinin en önemli köşe taşlarındandır” ifadelerini kullandı.

HDP’nin 9 Ekim yürüyüşünde güvenlik güçlerinin müdahalesi ve Iğdır Millet vekilinin yaralanmasına ilişkin ise Sancar, “Vekilimize yaptıkları hunharca saldırı Kürt düşmanlığından kaynaklanıyor” yorumunda bulunarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halka saldırdılar, halkın temsilcilerine saldırdılar. Vekilleri darp ettiler. Habip Eksik arkadaşımızın ayağını 3 yerden kırdılar. Tanıklar ve az sayıdaki elimizdeki görüntü bunun planlı olduğunun kanıtıdır. Bilinçli bir saldırıdır. Bu düşmanlıkların içinde bir tanesi var ki onlar için ayakta durma sütunudur. Böyle görüyorlar. Nedir o düşmanlık, Kürt düşmanlığı. Habip Eksik ve diğer arkadaşımıza hunharca saldırmanın ve bu ağır yaralamanın temelinde Kürt halkının iradesine saygısızlık, Kürt halkının mücadelesinden duyulan korku var.”