Şansal Büyüka: TFF maçı tamamlaması için Halil Umut Meler'e baskı mı yaptı?

Şansal Büyüka: TFF maçı tamamlaması için Halil Umut Meler'e baskı mı yaptı?
Spor basınının önemli isimlerinden Şansal Büyüka, olaylı Trabzonspor- Fenerbahçe maçında hakem Halil Umut Meler'e baskı yapılmış olabileceğini söyledi. 343 Digital'e değerlendirmelerde bulunan Büyüka şunları söyledi:"Halil...

Spor basınının önemli isimlerinden Şansal Büyüka, olaylı Trabzonspor- Fenerbahçe maçında hakem Halil Umut Meler'e baskı yapılmış olabileceğini söyledi. 343 Digital'e değerlendirmelerde bulunan Büyüka şunları söyledi:

"Halil Umut Meler kenara gelip hakem gözlemcisiyle konuştu. Acaba gözlemci, 'Devam ettir, bitir maçı' diye bir baskı mı yaptı? Böyle şeyler çok oluyor Türk futbolunda. Federasyon, gözlemci üzerinden Meler'e bir baskı yapmış olabilir."

"Bu maç Halil Umut Meler'in iflasıdır"

"Oynanan maç hakem Halil Umut Meler'in mesleki olarak, insani olarak ve vicdan olarak iflasıdır. Sen daha geçen aylarda çok ağır ve travmatik bir olay yaşamıştın, futbolda saha içi terörünü görmüştün. Saha içerisinde futbolcu sağlığını etkileyecek bir sürü olay yaşanmış. Neden oynatmaya devam ediyorsun? Tatil etsene maçı. Bahattin Duran, 'Bu maç UEFA'da olsa bitmezdi' dedi. Bu karşılaşma sadece Türkiye'de bitirilirdi. Kale önüne sis bombası atılıyor, dumanlar yükseliyor ve maçı oynatmaya neden devam ediyorsun? Dakika 90+ küsür Livakovic kale içerisinde yerde yatıyor. Çenesine bir madde geldi, gözüne gelse futbol hayatı bitti. Dakikalarca tedavisi devam etti. Çenesi kanlar içinde sen 'Korneri at kullan' diyorsun. Sen bu kalecinin sağlık durumunu, motivasyonunu düşünsene. Mümkün değil bu maçı devam ettirmeyi bir facia olarak görüyorum. Gerçektende Halil Umut Meler'in bu maçla iflas ettiğini düşünüyorum."

"Futbolcu kendisini koruyor, ne yapsın dayak mı yesin?"

"Kardeşim futbolcunun da kendini koruması kadar doğal bir şey olamaz. Ne yapsın, dayak mı yesin? Yeter artık be kardeşim...Kendini savunma adına bunları yapmalarını da son derece doğal karşılıyorum. Fazla ileri gitmiş olabilirler mi? Olabilir, olmayabilir...Onlarca kişi sağdan soldan dalıyor, kimin vurduğu belli değil. Antrenör bile futbolcu kovalayıp tekme atıyorsa neyi konuşuyoruz?"

"Büyükekşi istifa etmez, görevden almak gerekir"

"Bu atamayla bu kadar yandaşlıkla federasyon başkanlığı yapılmaz. Mehmet Büyükekşi kendi kuruluyla birlikte bu işi hiç beceremedi. Eline yüzüne bulaştırdı desem yeridir. Mehmet Büyükekşi'nin görevden alınması lazım. O istifa etmez."

"Neye seviniyorsun diye soruyorlar. Kardeşim geldin İstanbul'da Fenerbahçe'yi yendin 3 gol attın. Helal olsun. Şahane maç oynadın 3-0'a getirdin sonradan 3-2 oldu. Kaleci Uğurcan'ı havalara fırlattın sevindin o oldu bu oldu elini kolunu sallayarak çıkıp gittin. Fenerbahçe'nin de Trabzon'da sevinmek hakkı değil mi? O maçtan 2 saat önce şampiyonluktaki rakibi git-gelli bir maçı kazanmış. İki puanı alamasa dahi şampiyonluk gidecek."

"İstanbul vatan toprağı da Trabzon değil mi!"

"Tüm maç boyunca taraftarlardan madde yağmış. Tabii ki de bu maçı kazandıktan sonra takım çıkar sevinir omuz omuza verir. İstanbul vatan toprağı da Trabzon değil mi! İstanbul da sevinmek serbest de Trabzon da bunca yıl sonrasında kazanınca sevinmek kusurlu gözüküyor. Bu son derece yanlış."