Şarkıcı Işık'ın karıştığı komşu kavgasında yaralanan Yusuf: Vücudumda saçmalar hala duruyor

Şarkıcı Işık'ın karıştığı komşu kavgasında yaralanan Yusuf: Vücudumda saçmalar hala duruyor
Kayseri'de yaşanan bir kavgada 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, şarkıcı Metin Işık'ın oğlu Mustafa Işık'ın av tüfeğiyle Yusuf Memduh Sarp'ı vurması üzerine yaralanan Sarp, yaşadığı travmayı dile getirdi. Sarp,...
Kayseri'de yaşanan bir kavgada 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, şarkıcı Metin Işık'ın oğlu Mustafa Işık'ın av tüfeğiyle Yusuf Memduh Sarp'ı vurması üzerine yaralanan Sarp, yaşadığı travmayı dile getirdi. Sarp, "Bir insanın ömründen 3 sene çalınır mı? Benden çaldılar. 3 senedir çalışamıyorum. Vücudumun birçok yerinde hala saçma parçaları duruyor. Geceleri sancılarla uyanıyorum. Yolda yürürken sürekli arkama bakıyorum. Çünkü bunu yapan insan, hâlen dışarıda" dedi.

Olay, 15 Ağustos 2022'de Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yaşandı. Şarkıcı Metin Işık ile oğlu Mustafa Işık, husumetli oldukları bir grupla tartıştı. Tartışma sırasında Mustafa Işık, av tüfeğiyle gruba ateş etti. Bu saldırı sonucunda Naile Dikmen, Yusuf Memduh Sarp, Sema A., Kader S. ve Emine A. yaralandı. Şarkıcı Metin Işık, eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık gözaltına alındı. Metin Işık ile oğlu tutuklanırken, Gülbahar Işık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Metin Işık, daha sonra eylül ayında tahliye edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin bir iddianame hazırladı.

Davanın son duruşmasında savcı, Mustafa Işık'ın 'kasten adam öldürmeye teşebbüs etme' suçundan müebbet hapis cezasını, Metin Işık ile Gülbahar Işık'ın ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan beraatini istedi. Ayrıca, Metin Işık'ın 'silahla tehdit' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Olaya ilişkin güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Mustafa Işık'ın av tüfeğiyle ateş ettiği ve olayın nasıl gerçekleştiği açıkça görülüyor.

Yusuf Memduh Sarp'ın annesi Naile Dikmen, olayı şöyle anlattı: "Mustafa Işık bize sürekli ateş etmeye başladı. Oğlum vuruldu, ardından ben yere düştüm. Başımı çevirdiğimde kız kardeşlerim yere düşmüştü. Bize karşı bir katliamdı. Bir evladı, annesinin gözü önünde vurdular. Herkes bir tarafa kaçıştı. Bir şey diyemiyorum. Sadece adalet istiyorum. Benim yüzümde hala saçma parçası var. Psikolojim altüst oldu."

[gallery ids="593379,593377"]

Bu trajik olayla ilgili olarak taraflar adaletin sağlanmasını ve yaşananların bir daha tekrarlanmamasını diliyor.