Sarmat, yıl sonunda Rus ordusunca kullanılabilecek

Sarmat, yıl sonunda Rus ordusunca kullanılabilecek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın geliştirdiği en yeni kıtalararası balistik füze Sarmat’ın yıl sonunda orduda göreve başlayacağını belirtti.Sputnik’in haberine göre Putin, her sene eğitim-öğretim yılının...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın geliştirdiği en yeni kıtalararası balistik füze Sarmat’ın yıl sonunda orduda göreve başlayacağını belirtti.

Sputnik’in haberine göre Putin, her sene eğitim-öğretim yılının sonunda geleneksel olarak yaptığı gibi yüksek askeri eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerle Kremlin’de bir araya geldi. Silah geliştirme alanındaki çalışmalardan bahseden Putin, “Ağır kıtalararası balistik füze Sarmat’ın testi başarıyla gerçekleştirildi. Yıl sonunda bu komplekslerin ilkinin orduda göreve başlaması planlanıyor” dedi.

Farklı uyruklardan askerlerin Ukrayna’daki özel askeri harekatta omuz omuza çarpıştığını söyleyen Putin, “Harekat sırasında savaşçılarımızın cesurca, profesyonelce, gerçek kahramanlar gibi mücadele etmesinden gurur duyuyoruz. Farklı uyruklardan Rus savaşçılar, birlik içinde, davalarının haklılığına inanarak, Rusya’nın büyük, yıkılmaz gücü olan halkımızın desteğiyle omuz omuza çarpışıyorlar” dedi.

Putin, ülke yönetiminin günümüzdeki silahlı çatışmalardan çıkarılan dersler temelinde potansiyel riskleri ve tehditleri dikkate alarak Rusya Silahlı Kuvvetleri’ni geliştirmeye ve güçlendirmeye, ordunun muharebe kapasitesini kusursuz hale getirmeye devam edeceğini söyledi. Putin, öncelikli alanlar arasında on yıllar boyunca ordunun ve filonun muharebe kabiliyetini belirleyecek olan yeni silah sistemleriyle birliklerin donatılmasının bulunduğunu kaydetti. Rusya lideri, ordunun ve donanmanın günümüzün gerekliliklerine uygun olarak tüm en önemli segmentlerde geliştirileceğini belirterek “Hiçbir şüphe yok ki, daha güçlü hale geleceğiz. Bu sürecin ne kadar etkili olacağı, büyük oranda sizlere bağlı olacak” ifadesini kullandı.