SATRANÇ ENGEL TANIMAZ

SATRANÇ ENGEL TANIMAZ
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Satranç Engel Tanımaz" projesi kapsamında dünyada ilk olan "Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü'yle" Türkiye'nin uluslararası anlamda önemli bir adım attığını söyledi.Gençlik...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Satranç Engel Tanımaz" projesi kapsamında dünyada ilk olan "Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü'yle" Türkiye'nin uluslararası anlamda önemli bir adım attığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Cebeci Yurt Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Bakan Kasapoğlu'nun yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, engelli sporcular ile davetliler katıldı.

Çok anlamlı bir törende buluştuklarını belirten Kasapoğlu, "Uluslararası anlamda da önemli bir farkındalık oluşturacak bir projenin tanıtımındayız. Türkiye her alanda gelişen ve iddiasını ortaya koyan bir ülke. Bu anlamlı toplantıyı özellikle burada gerçekleştiriyoruz. Bu yurtlar Türkiye'nin gururu. Bu yıl yurtlarımızda satranç seferberliği de başlatacağız. 850 binden fazla gencimiz satranca en güzel şekilde erişecek. Bu kapı satranç sporcularının her zaman emrinde, hizmetinde" dedi.