Savaş, genç doktorun yeni bir hayata başlamasına izin vermedi: İlk iş gününde öldürüldü!

Savaş, genç doktorun yeni bir hayata başlamasına izin vermedi: İlk iş gününde öldürüldü!
Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, acı yüzünü bu defa genç bir doktorun hayatını elinden alarak gösterdi. Herson'daki hastaneye yapılan saldırıda bir doktor, kariyerinin ilk gününde öldürüldü.Birleşmiş Milletler’in (BM)...

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, acı yüzünü bu defa genç bir doktorun hayatını elinden alarak gösterdi. Herson'daki hastaneye yapılan saldırıda bir doktor, kariyerinin ilk gününde öldürüldü.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown, dün Herson’daki hastaneye yapılan saldırıda genç bir doktorun kariyerinin ilk iş gününde öldürüldüğünü duyurdu.

BM OCHA Ukrayna Ofisi’nden yapılan açıklamada Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown’un sözlerine yer verilerek şu ifadeler kullanıldı;

“Bugün Herson'da bir hastaneye zarar veren kabul edilemez saldırı, Ukrayna'daki sivilleri için Rusya'nın işgalinin korkunç sonuçlarının bir başka örneğidir. Savaş nedeniyle hayatları paramparça olan insanlara hayati hizmetler sağlayanların hayatı bile 'bağışlanmıyor'.

Savaşın başından itibaren 1000'den fazla saldırı

Şubat 2022'de savaşın tırmanmasından bu yana Dünya Sağlık Örgütü Ukrayna'da sağlık hizmetlerine yönelik 1000'den fazla saldırı olduğunu doğruladı. Bu, dünyada sağlık hizmetlerine yönelik tüm saldırıların yüzde 60'ından fazlasına tekabül etmektedir.

Bu durum, insanların en çok ihtiyaç duydukları bir zamanda temel sağlık hizmetlerine erişimleri üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Herson da dahil olmak üzere Ukrayna'nın doğu ve güneyindeki bazı bölgelerde, hastanelerin veya kliniklerin yarısının bile işlevsel kalmaması nedeniyle hizmetler yok edilmiştir.

Sağlık tesisleri ve sağlık çalışanları uluslararası insani hukuk kapsamında özel bir korumaya sahiptir ve bu tesislere saldırılması ağır bir ihlaldir.” (DHA)