Savaşın kaderi Severodonetsk’te çiziliyor

Savaşın kaderi Severodonetsk’te çiziliyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, şiddetli çatışmaların ülkenin doğusundaki Severodonetsk şehrinde sürdüğünü belirterek, "Severodonetsk, Donbass'taki çatışmanın merkez üssü olmaya devam ediyor. Donbass'ın kaderi...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, şiddetli çatışmaların ülkenin doğusundaki Severodonetsk şehrinde sürdüğünü belirterek, "Severodonetsk, Donbass'taki çatışmanın merkez üssü olmaya devam ediyor. Donbass'ın kaderi orada belirleniyor" dedi.

Savaşın son durumuna yönelik değerlendirmede bulunan Zelenski, özetle şunları söyledi: "10 yıl önce Donetsk'imiz güçlü ve gelişmiş bir şehirdi; sonra Rusya geldi. Ancak kesinlikle gerçekleşecek olan Ukrayna'nın dönüşü, bu şehirler için normal bir yaşam anlamına gelecektir. Severodonetsk, Donbass'taki çatışmanın merkez üssü olmaya devam ediyor. Mevkilerimizi koruyoruz, düşmana önemli kayıplar verdiriyoruz. Bu çok şiddetli bir savaş, çok zor. Muhtemelen bu savaş boyunca en zor olanlardan biri. Donbass'ın kaderi orada belirleniyor."