Savaşta yaşıtları gibi yaşayamayan çocuklar için barış sofrası

Savaşta yaşıtları gibi yaşayamayan çocuklar için barış sofrası
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib’te savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtarak çocuklara özel yemek organizasyonu düzenledi.İHH İnsani Yardım Vakfı koordinesinde düzenlenen organizasyon...
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib’te savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtarak çocuklara özel yemek organizasyonu düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı koordinesinde düzenlenen organizasyon kapsamında CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeyinde zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı İdlib iline bağlı Harbenuş bölgesindeki Kerem el Zeytun Çadır Kampı'nı ziyaret etti. Organizasyon kapsamında kamplarda yaşayan çocuklara ve ailelerine kömür, battaniye, soba, mont, çizme, bebek bezi, meyve suyu, kek ve oyuncak dağıtıldı. Şef Özdemir, daha sonra çocuklarla ocağın başına geçerek yemek pişirdi. Hazırlanan yemekler, çadırlarda yaşayan çocuklar ve ailelerine ikram edildi.

“Gazze'den içimizi yakan görüntüler geliyor”

Özdemir, ‘‘Maalesef savaşlar en çok çocukları etkiliyor. Bugün Gazze’den hepimizin içini yakan görüntüler geliyor. Aynı şekilde Suriye’de de milyonlarca çocuk savaş nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Gücümüz yettiğince tüm coğrafyalara iyiliği götürmeye çalışacağız. Bu yardım organizasyonumuzla savaş mağduru çocukların en azından bugün yüzlerini güldürdük. Tüm dünyada savaşların sona erip iyiliğin yayıldığı günlerin gelmesini umut ediyorum” ifadesini kullandı.

Düzenlenen yardım organizasyonundan 3 bin kişi istifade etti. Suriye’nin İdlib bölgesinde AFAD, İHH, Türk Kızılayı ve Diyanet Vakfı gibi çok sayıda Türk yardım kuruluşu savaş mağduru siviller için yardım faaliyetleri yürütüyor.