SAVCI CEZADA ISRARLI

SAVCI CEZADA ISRARLI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla açılan davada savcı nisan ayındaki mütalaasını yineledi. Savcı, İmamoğlu’na 4 yıl...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla açılan davada savcı nisan ayındaki mütalaasını yineledi. Savcı, İmamoğlu’na 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesini ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) "siyasi yasak" içeren 53. maddesinin de uygulanmasını istedi. Bir sonraki duruşma 14 Aralık'ta görülecek.

Duruşmanın ardından konuşan İmamoğlu "Aldığım bilgiye göre, hakim benim sözlerimin muhattabının (İçişleri Bakanı Süleyman) Soylu olduğunu dile getirmiştir. Bu ısrarlı tarife rağmen savcının en üst noktadan cezayla ilgili mütalaa bildirmesi şaşırtıcı ve üzücüdür" dedi.

Duruşma İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde görüldü, bazı CHP milletvekilleriyle çok sayıda partili de adliyeye gitti.

Kartal Kaymakamlığı, dava nedeniyle Neyzen Tevfik Meydanı dışındaki alanlarda toplanma yasağı ilan etti.

DURUŞMADA NELER YAŞANDI

Duruşmada, FOX TV muhabiri Gülşah İnce ifade verdi.

Hâkim, İmamoğlu’nun avukatlarının diğer tanıklar Necati Özkan ve Murat Ongun’un dinlenmesi talebini reddetti.

İmamoğlu'nun avukatları reddi hâkim talebinde bulundu. Hâkim, bu talebin mahkemeyi uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek reddetti.

HAKİM: SÖZLERİN SOYLU’YA SÖYLENDİĞİ AÇIK

İmamoğlu’nun avukatlarından ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, duruşmada yaşananlarla ilgili Bidebunuizle yayınında şunları söyledi:

"Duruşmada tanık olarak dinlenen FOX TV muhabiri Gülşah İnce’ye, sanık müdafi olarak şu soruyu sordum: ‘Bu söz kime söylendi?’ Hâkim, ‘Bu sorunun Süleyman Soylu’ya karşı söylendiği açık. Bu soruya ne gerek var’ diye itiraz etti. Bunun davanın temeli olduğunu, bu sözlerin YSK üyelerine söylendiği iddiasıyla davanın açıldığını söyleyerek, hakimin sözlerinin kayda geçirilmesini talep ettim. Hâkim önce kayda geçirilmesini istemedi, sonra bu sözlerini tutanağa geçirdi

HAKİMİN BU SÖZLERİ OLUMLU ANLAŞILDI AMA DEĞİL

Hakimin bu tavrı olumlu anlaşıldı ama öyle değil. Hakim cümleyi ikiye bölüyor. ‘Lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye’ sözü Süleyman Soylu’ya söylendi. ‘Seçimleri iptal etmek ahmaklıktır’ sözü YSK’ya söylendi. Bu şekilde düşünüyor.

İki tanığımız dinlenmedi. İlk kez 24 sayfalık mütalaa sunuyoruz, "Sürekli mütalaa sunuyorsunuz, duruşmayı geciktirmeye çalışıyorsunuz" yanıtını veriyor. Savcı 3 dakikada dünya okuma rekoru kırarak mütalaamıza bakıp, ‘Raporda yeni bir şey yoktur, esas hakkında mütalaa vermek istiyoruz’ diyor.

Reddi hâkim talebinde bulunduk. Buna rağmen bir sonraki duruşma için 25 Kasım’a gün vermek istedi. "Biz de ‘Hem reddi hâkim talebimizle ilgili karar gelecek, hem esas hakkında mütalaayı incelememiz gerek. Aceleniz nedir?’ dedik. Tartışmalardan sonra 14 Aralık’a erteledi. Tüm bunlar bize ceza verilmek istendiği izlenimi veriyor.”

SOYLU’DAN İMAMOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Duruşma öncesi katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan İmamoğlu,  "Şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum" dedi.

İmamoğlu bir kez daha "ahmak" ifadesini YSK üyeleri için kullanmadığını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdiğini savundu.

Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca ise İmamoğlu hakkında, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

BERAAT BEKLERDİM

Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, davayla ilgili şunları söyledi:

“Bugün, elbette ki ben net olarak beraat beklerdim ve bu mahkemenin bugün sonlanmasını beklerdim. İçeride ettiğim duayı, burada vatandaşlarımızın huzurunda etmekten geri durmayacağım. ‘Allah, memleketimizi ve memleketimizin insanlarını, vicdan yoksunu ve ahlak yoksunu, adalet yoksunu insanların şerrinden korusun.”

SAMSUN’A SÜRÜLEN ESKİ HAKİME ŞİMDİ DE MÜFETTİŞ

Halk TV yayınında konuşan İsmail Saymaz, davanın Samsun’a gönderilen eski hakimi Hüseyin Zengin ile ilgili bir iddia daha ortaya attı. Zengin’in davada ceza vermesi ile ilgili baskıya uğradığı, reddetmesi üzerine Samsun’a sürüldüğü iddia edilmişti. Bu bilgiler ortaya çıktıktan sonra iktidar yanlısı medyada Zengin’in 17-25 Aralık’tan önce FETÖ’cü olduğuyla ilgili haberler çıkmaya başladı.

Saymaz o hakime müfettiş atandığını duyurdu. Saymaz, “Samsun’da Adalet Bakanlığı müfettişlerinin bu hakim hakkında da inceleme yaptığıyla ilgili duyum elde ettim” dedi.

Davutoğlu'ndan İmamoğlu'na ziyaret:'Desteğimiz demokrasi ve hukuktan yana'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu İBB binasında ziyaret etti. Ahmet Davutoğlu, İmamoğlu'yla ilgili "Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla açılan dava için "Bütün kararlara saygımız tabi ki olur ama bir görüş beyanından ibaret olan yargı sürecinin başlaması zaten hatadır" dedi.

TAYFUN KAHRAMAN’DAN DESTEK MESAJI

Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası verilen Tayfun Kahraman, YSK üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan İBB Başkanı İmamoğlu'na, "Umarım çok yakında tüm bu hukuksuzlukların sona erdiği, demokratik, adil, özgür ve eşit bir ülkede karanlıktan bir daha söz etmeyeceğiz" ifadeleriyle destek mesajı yolladı.