Say, Der Deutsche Klassikpreis’e aday

Say, Der Deutsche Klassikpreis’e aday
Piyanist ve besteci Fazıl Say klasik müzik dünyasının önemli ödüllerinden biri olan Der Deutsche Klassikpreis’e “Yılın Enstrümantal Kaydı” ve “Yılın Enstrümantal Sanatçısı” dallarında aday gösterildi. Say, adaylığını...

Piyanist ve besteci Fazıl Say klasik müzik dünyasının önemli ödüllerinden biri olan Der Deutsche Klassikpreis’e “Yılın Enstrümantal Kaydı” ve “Yılın Enstrümantal Sanatçısı” dallarında aday gösterildi. Say, adaylığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Fazıl Say paylaşımında, “Duygulandım ve gururlandım. Şimdi öğreniyorum ki klasik müzik dünyasının en değerli ödüllerinden birine iki dalda aday seçilmişim. Sonuçlar Ekim ayında belli olacakmış. Beethoven Sonatlar ile hem “yılın enstrumental kaydı” hem de “yılın enstrumental sanatçısı” dallarında… Diğer adayların hepsini sosyal medyada gördüm. Benim çok değer verdiğim saygın sanatçılar, müzik dünyasının üstatları var. Hepsinin emeklerine şükranımız sonsuzdur” ifadelerini kullandı. Der Deutsche Klassikpreis kazananları Ekim ayında açıklanacak.