Sayıştay Başkanı’nın ağabey, YSK’nın yeni başkanı oldu

Sayıştay Başkanı’nın ağabey, YSK’nın yeni başkanı oldu
Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) seçilen beş yeni üyenin göreve başlamasının ardından YSK Başkanlığı için yapılan oylamada görev süresi dolan Muharrem Akkaya’nın yerine Ahmet Yener seçildi. Ahmet Yener’in Sayıştay Başkanı...

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) seçilen beş yeni üyenin göreve başlamasının ardından YSK Başkanlığı için yapılan oylamada görev süresi dolan Muharrem Akkaya’nın yerine Ahmet Yener seçildi. Ahmet Yener’in Sayıştay Başkanı Metin Yener’in ağabeyi olduğu öğrenildi.

Görev süreleri dolan beş üyenin yerine Danıştay’dan Ali Çopur ile İsmail Kalender; Yargıtay’dan ise Feyzi Eroğlu, Talip Bakır ve Serdar Mutta üye seçilmişti. Yeni üyeler dün yemin ederek göreve başladı. Görevi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında yapılan seçimde YSK Başkanvekili ise Özübek oldu.

AHMET YENER KİMDİR?
13 Nisan 1966’da Beypazarı’nda doğan Yener, Ankara İmam Hatip Lisesi’nin ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yener; Baykan, Yığılca, Sivrihisar, Osmaniye ve Kırıkkale Hâkimliği görevlerinde bulundu.