Scholz, Rusya’dan hızlı vazgeçemiyor

Scholz, Rusya’dan hızlı vazgeçemiyor
Almanya Başbakanı Olaf Scholz ARD kanalında katıldığı bir programda Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımları değerlendirdi. Scholz, bir kez daha Rusya’dan enerji ithalatının ivedi şekilde kesilmesinin ağır ekonomik sonuçları...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ARD kanalında katıldığı bir programda Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımları değerlendirdi. Scholz, bir kez daha Rusya’dan enerji ithalatının ivedi şekilde kesilmesinin ağır ekonomik sonuçları olabileceği uyarısında bulundu. Scholz, bunun Almanya’da birçok sanayi dalında büyük zararlara yol açacağını söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre Almanya Başbakanı, bu nedenle ilk aşamada Rusya’dan enerji ithalatını tamamen kesmeyeceklerini, bunun yerine azaltmaya gideceklerini belirtti. Scholz, buna paralel olarak yeni tedarikçiler bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

FÜZE KALKANI HAZIRLIĞI
Başbakan Scholz, hükümetinin İsrail modeline dayanan bir füze kalkanı kurmayı tasarladığını, ancak bu konuda görüşmelerin henüz tamamlanmadığını bildirdi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Scholz, Rusya’nın “çıkarlarını zorla dayatmaya hazır bir komşu” olduğunu belirterek, “Bu yüzden hazırlanmalı ve o kadar güçlü olmalıyız ki, bu gerçekleşmesin” dedi.