Scholz: “Savaş daha da tırmanacak”

Scholz: “Savaş daha da tırmanacak”
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’daki saldırıların daha da tırmanacağını uyarısında bulunarak, “Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin, Ukrayna halkını taciz ediyor. Dramatik bir duruma geldik” dedi.Lüksemburg Başbakanı...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’daki saldırıların daha da tırmanacağını uyarısında bulunarak, “Dökülen kan sona ermeli. Vladimir Putin, Ukrayna halkını taciz ediyor. Dramatik bir duruma geldik” dedi.

Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile düzenlediği basın toplantısında Putin’e askerlerini çekmesi için bir kez daha çağrıda bulunan Scholz, “Ukrayna hayatta kalmak için savaşıyor” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonu öncesi saldırıyı önlemek için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten Scholz, “Putin ile saatlerce telefonda görüştüm. Ancak Putin kararını verdi. Avrupa olarak demokrasi hakkında aynı fikirlere sahip olduğumuz için birlikteyiz. Putin’e ve destekçilerine sert yaptırımlar uyguladık. Yaptırımlar konusunda birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.