Sebep yine dış güçler

Sebep yine dış güçler
AK Parti iktidarı, dış güçlerin Türkiye açısından sıkıntı yarattığı olaylar listesine bir yenisini daha ekledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'ne (OECD) bağlı...

AK Parti iktidarı, dış güçlerin Türkiye açısından sıkıntı yarattığı olaylar listesine bir yenisini daha ekledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'ne (OECD) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından Türkiye'nin gri listeye alınmasını dış güçlere bağladı.

Bakan Soylu, Hak-İş Konfederasyonu'nun 46'ncı Kuruluş Yıl Dönümü ve Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bakan Soylu, Avrupa'nın ikiyüzlü davrandığını savunarak, "Göçte iş birliği yaparım, seni de bazı konularda gri listeye alırım” anlayışının tehditkar ve ahlaksız bir anlayış olduğunu savundu. Soylu, şunları söyledi:

NE EDEPSİZSİNİZ YA

“Türkiye'ye 3-5 kuruş verip daha bunun önlemini almanın gayreti içindeler. Batı'nın bu kafayı değiştirmesi lazım. Hukukun üstünlüğünden bahsedenler de bunlar, dönem dönem, 'Hukuka müdahale etmeyin' diyenler de bunlar. Siz ne pervasız insanlarsınız ya ne edepsizsiniz ya. Türkiye'ye 10 tane büyükelçi çıkacak diyecek ki 'Şu adamı bırakın'. Yarın bizden Apo'yu da çıkarmamızı isteyebilirler. Yarın 6-8 Ekim olaylarının faili, yönlendiricisi, PKK'nın oyuncağı, gurur duyduğu Selahattin Demirtaş'ı da çıkarmamızı isteyebilirler. Bu tiyatroyu bırakmaları gerekir.

'BU KADAR YÜZSÜZLÜK OLUR MU?'

OECD'ye bağlı FATF tarafından Türkiye'nin gri listeye alındığını anımsatan Soylu, şöyle devam etti:

"Terörü finanse eden de Avrupa'dır, teröre güç veren de Avrupa'dır, teröre yön veren de Avrupa'dır, Batı'dır. Bunun maliyetini yaşayan, bunun mücadelesini yaşayan biziz ama suçladıkları Türkiye. Bu kadar yüzsüzlük olur mu? Suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı için ihtisas mahkemeleri kurduk. Daha pek çok tedbirler aldık. Avrupa'nın hiçbirinde bu yok.

'KAVALA'YI, DEMİRTAŞ'I SERBEST BIRAKMADIK'

Bu kararlar Avrupa'da bu konuda alınan kararın toplamından daha fazladır ama bir eksiğimiz vardı; Osman Kavala'yı serbest bırakmadık, Demirtaş'ı serbest bırakmadık. PKK ve FETÖ ile mücadelede kimseden talimat almadık. Bu kararın haklı ve yerinde bir karar olmadığını, bizatihi siyasi bir karar olduğunu hep birlikte biliyoruz" dedi.