SEÇER, ATA TOHUMU SARI BUĞDAYIN İLK HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ

SEÇER, ATA TOHUMU SARI BUĞDAYIN İLK HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Mersin’in başkanı tarladaMersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke ziyareti kapsamında Balandız Mahallesi’nde Büyükşehir’in çiftçilere dağıttığı Ata tohumlarından üretilen yöreye özgü sarı buğdayın...

Mersin’in başkanı tarlada

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke ziyareti kapsamında Balandız Mahallesi’nde Büyükşehir’in çiftçilere dağıttığı Ata tohumlarından üretilen yöreye özgü sarı buğdayın ilk hasadını gerçekleştirdi. Başkan Seçer, “Bereketli olsun” diyerek, tarlada orakla buğday hasat etti.
Büyükşehir’in tarıma ve Ata tohumuna desteğinin süreceğini ifade eden Seçer, “Biz, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü nezaretinde 65 dekarda 13 çiftçimize bu desteği verdik. Bunları Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım fiyatının 2 katına alacağız. Bunların sayısını arttıracağız. Her türlü projeye, işbirliğine, desteğe açığız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak hayvancılıkta başlatacakları yeni proje hakkında da bilgi veren Seçer, “60 aile ile başlayacağız. Her ailemize 25 koyun ya da keçi, farklı cinslerde kıl keçisi, ivesi koyunu vereceğiz. Üreticiler belirleniyor, alınacak çeşitler belirleniyor. Sonbaharla beraber bunu da hayata geçireceğiz” dedi.
Balandız’da üretilen buğdaylar, Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDEN KOOP) tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım fiyatının 2 katına alınacak. Talepler doğrultusunda bu buğdaylar MER-EK Ekmek Fabrikası başta olmak üzere un ya da bulgur olarak değerlendirilecek.