Seçil Erzan yüzde 100 faizle bile kazandırmış

Seçil Erzan yüzde 100 faizle bile kazandırmış
Yüksek kâr getirili fon vurgunu nedeniyle tutuklanan Seçil Erzan’ın incelemedeki telefonundan çıkan mesajlarda faiz pazarlığı “Kısa vadede 150 bin dolara 300 bin dolar!” sözleriyle ortaya çıktı.Spor dünyasının ünlü isimleri...
Yüksek kâr getirili fon vurgunu nedeniyle tutuklanan Seçil Erzan’ın incelemedeki telefonundan çıkan mesajlarda faiz pazarlığı “Kısa vadede 150 bin dolara 300 bin dolar!” sözleriyle ortaya çıktı.

Spor dünyasının ünlü isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişinin dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan DenizBank’ın Leventteki şube müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundaki 181 bin 538 adet mesajın incelenmesinde Çorlu’daki Murat Arabacı ile gerçekleştirdiği “faiz” pazarlığı dikkati çekti.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Seçil Erzan, Arabacı’dan 40 günlük yüzde 30 faizle acil para bulmasını istedi ancak Murat Arabacı bu faizi beğenmeyerek 40 günlük yüzde 40’a çıkartmasını istedi.

Konuşmalardan, Seçil Erzan’ın daha önce yüzde 40 faizle para topladığı anlaşılırken, Erzan'ın 8 Şubat’taki yazışmalarında faizi kabul ettiği ancak parayı hemen istediği anlaşıldı. Buna karşılık Arabacı'nın ise parayı ancak mart başında bulabileceğini belirterek, “Millet tedirgin biraz da. Çorlu’da biri patladı ya” dediği görüldü.

“Sakın duyurma kimseye. Telefonla da konuşma. Saçma bir şey olur. Konuşacak adamdan isteme” şeklinde talimat veren Erzan'ın, para gelmeyince aynı gün faiz arttırdığı ve uçuk bir rakama çıktığı belirtildi.

Mesajlarda, 150 bin dolar karşılığında 300 bin dolar vaat eden Erzan, vadenin de çok kısa olduğunu söyledi.