Seçim kaybetme ihtimali Erdoğan’ı öngörülemez yapar

Seçim kaybetme ihtimali Erdoğan’ı öngörülemez yapar
Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve Yunanistan’ın eski başbakanı Yorgo Papandreau, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya olduğuna işaret ederek “öngörülemez hale gelebileceğini”...

Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve Yunanistan’ın eski başbakanı Yorgo Papandreau, AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya olduğuna işaret ederek “öngörülemez hale gelebileceğini” ifade etti.

1999 ile 2004 yılları arasında Yunanistan’ın dışişleri bakanlığını yaptığı ilk dönemde, dönemin Türkiye dışişleri bakanı İsmail Cem ile Atina-Ankara arasındaki bağları geliştirmek için önemli adımlar atan Papandreau, Patra’daki 10. Bölgesel Büyüme Konferansı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’la ilgili sert söylemlerine değinen Papandreau, “Eğer onun davranışlarını seçimi atlatma isteği tetikliyorsa, Erdoğan öngörülemez olacaktır” dedi.

Geçen günlerde kalbine kalp pili takılan Papandreau, sağlık sorunundan sonra yaptığı ilk konuşmada Avrupa Birliği’nin hem enerji hem de savunma konusunda daha bağımsız olması gerektiğini de savundu, “Eğer Avrupa’nın savunma otonomisi olmazsa, güvenliği de olmaz” görüşünü dile getirdi.