Seçim kutlamaları sırasında başına "yorgun mermi" isabet eden çocuk hayatını kaybetti

Seçim kutlamaları sırasında başına "yorgun mermi" isabet eden çocuk hayatını kaybetti
Mersin’de, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayanların arasında olan 15 yaşındaki Muhammet Eslek kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahından çıkan mermiyle...

Mersin’de, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini kutlayanların arasında olan 15 yaşındaki Muhammet Eslek kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahından çıkan mermiyle başından yaralandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti.

13. Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylamasını Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan önde tamamladı. Bunun üzerine Erdoğan'a oy verenler dün kutlama yapmak üzere sokakları ve caddeleri doldurdu. Kutlamalar sırasında bazı yerlerde havaya ateş de edildi.

Birgün'den Abidin Yağmur'un haberine göre, Mersin’de bir grup, AKP Toroslar İlçe Başkanlığı önünde kutlama yaptı. Kurdali Mahallesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Muhammet Eslek de arkadaşlarıyla birlikte bu kutlamaları izlemeye gitti.

Kutlamalar sırasında bazı şahıslar silahlarla havaya ateş açtı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişinin silahından çıkan kurşun Muhammet Eslek’in başına isabet etti. Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılan Muhammet Eslek yoğun bakıma alındı. Ancak 15 yaşındaki çocuk yaşam savaşını kaybetti. Muhammet Eslek, Mersin’de toprağa verildi.

Polis yetkililerinin, Eslek ailesine verdikleri ilk bilgide “Çocuğun başına yorgun mermi isabet etti” dedikleri öğrenildi.