Sefalet 25 yılın zirvesinde

Sefalet 25 yılın zirvesinde
Yüksek enflasyonun aşağıya çektiği hayat standardı, işsizlik ve yerlerde sürünen güven Türkiye’nin Sefalet Endeksi’nde Türkiye’ye son 25 yılın rekorunu getirdi. Gazeteci Servet yıldırım son verilerle hesabı yaptı ve...

Yüksek enflasyonun aşağıya çektiği hayat standardı, işsizlik ve yerlerde sürünen güven Türkiye’nin Sefalet Endeksi’nde Türkiye’ye son 25 yılın rekorunu getirdi. Gazeteci Servet yıldırım son verilerle hesabı yaptı ve sonucu şöyle özetledi:

“Sefalet Endeksi neredeyse tüm dünyada artıyor ama Türkiye’deki artışın boyutu çok ürkütücü. En son geçen yıl ortasında baktığımda Türkiye’nin sefalet endeksi değeri yüzde 29.3’tü. Geçen yıl 11 Mayıs’ta sefalet endeksini 10 yıl öncesine göre ikiye katladığımızdan yakınmışız. Oysa o günden bugüne geçen bir yılda üçe katlamışız. En son açıklanan TÜİK verilerine göre işsizlik oranı Mayıs’ta yüzde 10,9’muş. Aynı ay itibariyle yıllık TÜFE enflasyonu ise yüzde 73,50. Yani mayıs sonu itibariyle sefalet endeksi değerimiz 84,4. Bu neredeyse son 25 yılın en yüksek değeridir”