Şehir Hastanesi’nde nöbete ücret yok

Şehir Hastanesi’nde nöbete ücret yok
Asistan hekimler, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan ve koronavirüs sürecinde görev alan asistan hekimlere mart ayı itibariyle nöbet ücreti yapılmayacağının başhekimlik tarafından kendilerine iletildiğini açıkladı.Duvar’da...

Asistan hekimler, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan ve koronavirüs sürecinde görev alan asistan hekimlere mart ayı itibariyle nöbet ücreti yapılmayacağının başhekimlik tarafından kendilerine iletildiğini açıkladı.
Duvar’da yer alan habere göre; Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu, ATO Asistan ve Genç Uzman Hekimler Komisyonu ve TTB Asistan ve Genç Hekim Kolu asistan hekimlerin nöbet ücretlerine ilişkin ATO Genel Merkezi’nde açıklama yaptı.
“Asistan hekimlerin nöbet ücretleri ödensin” başlığıyla yapılan açıklamayı okuyan Dr. Laleş Tunç, salgının yükünün asistan hekimlerin üzerinde olduğunu belirterek şehir hastanesindeki uygulamanın hukuka aykırı olduğunu söyledi.
‘MESAİ SAATİ AŞILMIYOR’
Açıklamada başhekimliğin gerekçe olarak “bakanlığın pandemi ile mücadele kapsamındaki bilinen talimatları doğrultusunda zaten hekimlere yüksek ödeme yapıldığını, öte yandan pandemi ile mücadele kapsamında yaşama geçirilen kısmi çalışmadan kaynaklı asistan hekimlerin çalışma saatlerinin toplamda aylık mesai saatini aşmadığını yani somut durumda fazla çalışmanın söz konusu olmadığını” gösterdiği yer aldı.