Selçuk Mızraklı AFAD'ın deprem konutunu reddetti: Beni tutsak edenlerin elinden çıkan işlerde ben olmam

Selçuk Mızraklı AFAD'ın deprem konutunu reddetti: Beni tutsak edenlerin elinden çıkan işlerde ben olmam
Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, kurada kendisine çıkan deprem konutunu reddetti.Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya, kurada deprem...
Tutuklu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, kurada kendisine çıkan deprem konutunu reddetti.

Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'ya, kurada deprem konutu çıktı.

Cezaevinde bulunan Mızraklı, haberlerin ardından yaptığı açıklamada kendisine çıkan deprem konutunu reddettiğini bildirdi.

"Konteynerde olan bir hak sahibine versinler"

4,5 yıldır cezaevinde olduğunu hatırlatan Mızraklı, "Halkımın iradesini hiçe sayıp yerime kayyım atayanların. 4,5 yıldır hukuksuz bir şekilde beni tutsak edenlerin, gerek pandemi gerekse deprem süreçlerinde şehrimde halkımla beraber olmamı engelleyenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam. Yalnız namuslu bir iş yapıp çadırda, konteynerde olan bir hak sahibine versinler. Amed’in başı hep diktir. Hiçbir güç eğemedi, eğemeyecek!" ifadelerini kullandı.

Maraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde, Mızraklı'nın Diyarbakır'daki evi ağır hasar görmüştü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), 20 Şubat 2024'te düzenlediği kurada Mızraklı'ya da deprem konutu çıkmıştı.