Selde facia bölgesinde kaymakam takası

Selde facia bölgesinde kaymakam takası
Selin ikiye böldüğü Kastamonu Bozkurt, afetin 7. gününde yaralarını sarmaya çalışıyor. Neredeyse haritadan silinen ilçede hemen her yer balçıkla kaplı.Bozkurt’un çarşısında bulunan işyerlerinden geriye kapısız, penceresiz...

Selin ikiye böldüğü Kastamonu Bozkurt, afetin 7. gününde yaralarını sarmaya çalışıyor. Neredeyse haritadan silinen ilçede hemen her yer balçıkla kaplı.
Bozkurt’un çarşısında bulunan işyerlerinden geriye kapısız, penceresiz tahrip olmuş duvarlar ve kırık dökük eşyalar kaldı. Esnafın verdiği bilgiye göre, selin etkilediği bölgedeki 300 işyerinin neredeyse tamamında ağır hasar var. Zarar gören işyerlerini temizleme çalışmalarını jandarma ve belediye ekipleri sürdürüyor. Cadde ve sokaklardaki hafriyat iş makinaları ile temizleniyor.
AFAD da sel nedeniyle Kastamonu’da 62, Sinop’ta 15, Bartın’da 1 olmak üzere can kaybının 78’e yükseldiğini açıkladı.

Selde çöken apartmanın müteahhidi yakalandı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan tarihi felakette Ölçer Apartmanı yerle birleşmiş ve apartmandaki 9 kişinin cansız bedeni çıkarılmıştı. Apartmanı yapan müteahhit hakkında da kısa sürede soruşturma başlatıldı. İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Ölçer Apartmanı’nın müteahhidi Mehmet Ö.’nün İstanbul’da olduğu belirlendi.
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda Esenyurt’ta gözaltına alınan Mehmet Ö. emniyete götürüldü. Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından Kastamonu›ya gönderileceği öğrenildi.

Bozkurt kaymakamı görevden alındı

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Bozkurt kaymakamı Okan Yenidünya ile Giresun’un Dereli ilçesi kaymakamı Murat Atıcı yer değiştirildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, söz konusu değişikliğin, ‘karşılıklı becayiş uygulamasından ibaret’ olduğunu kaydetti.
İçişleri Bakan Yardımcısı Muharrem İnce, Dereli Kaymakamı Murat Atıcı’nın bu konulardaki tecrübesine binaen bu göreve getirildiğini belirtti.
Açıklamada, Elazığ depremi sonrası Kemaliye’de başarılı organizasyon sağlayan ve geçen yıl sel bölgesinde görev yapan Giresun Dereli Kaymakamı Murat Atıcı, selin vurduğu Bozkurt’un yeniden ayağa kaldırılması için görev yapacağı bildirildi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Bunu farklı bir şekilde değerlendirmek gayri ahlakidir.” açıklaması yaptı.

Afet bölgesinden ‘batı elemanlığı’ eleştirisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sel bölgesinden bir hatırlatma: Devlet, sadece afet bölgelerinde değil tüm vazifesiyle görevinin başında. Siyaset sorumluluğu alanlar; bölücülük, nefret suçu, ırkçılık, yabancı düşmanlığı üzerinden batının elemanlığını yaparak fitne tohumu ekmemeli Bu hatırlatmanın bir nedeni var” ifadesini kullandı.