Selfie rüzgar mı yapıyor?

Selfie rüzgar mı yapıyor?
Ekonomi mi kötü gidiyor, 128 milyar dolar yok pahasına mı harcanmış, aşılar geç mi tedarik edilmiş, bile bile gelen sellerde hayatlar mı kararıyor, günlerdir söndürülemeyen yangınlar için sahibi olduğumuz bir tek uçağımız...

Ekonomi mi kötü gidiyor, 128 milyar dolar yok pahasına mı harcanmış, aşılar geç mi tedarik edilmiş, bile bile gelen sellerde hayatlar mı kararıyor, günlerdir söndürülemeyen yangınlar için sahibi olduğumuz bir tek uçağımız bile mi yok, uçağı olan THK devre dışı mı bırakılıyor… Bakanlar VIP uçaklarla VIP otomobil konvoylarıyla ülkeyi geziyor diye eleştiri mi var… Bu sorunların tek ortak yanı suçluların belli oluşu… Muhalefet ve sosyal medyada AKP iktidarını eleştirenler, hesap soranlar… “Sedat Peker ile SBK ile mafyadan her ay 10 bin dolar alan siyasetçi ihbarı”yla gündemlerin bir numaralı ismi olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın yerinden yaptığı konuşmasında anamuhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrılar yaptı, hemen yanındaki Bakan Pakdemirli, ormanlarla birlikte yanan evlerle ilgili CHP’li belediyeleri suçlamışken…
“YANGINDA SİYASET YAPMA”
Siyasetçiler çok siyaset yapmak istiyorsa, ben de siyasetçiyim, bunu yangında yapmasın. Başka zamanda istedikleri kadar yapabilme kabiliyetine sahip olabilsinler.
“SELFIE İLE Mİ SÖNÜYOR”
Bir milletvekilinin sabah bir paylaşımını gördüm, çok üzüldüm. Dün 13 ormancı Antalya’da yangının içinden alındı. Bu kadar acımasız eleştirilerin yapıldığı, bir hata olsun da biz bunu nereye yazarsak kazanç çıkarız düşüncesi sapkın bir düşüncedir. Sanki iki selfie çekmekle yangın söndürülüyor!
“BAKSAK EKSİK GÖRÜRÜZ”
Biz burada şehirler belediyelerin görev alanındadır diye bir şey söylemedik. Antalya’da hem Manavgat hem büyükşehir belediye başkanımız CHP’dendir. Beraber çalışıyoruz, eksik görmüyor muyuz sahada. Baksak görürüz, tweete yazarsam doğru yapmış olur muyum? Bu bir sorumsuzluktur.
“KILIÇDAROĞLU İSTİRHAMIM”
Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bir istirhamım daha var, siz dönüp bizim ormanları turizm alanı açmak ve rant için yaktığımızı söylerseniz, Antalya belediyenize de, diğer belediyelerinize de şunu söylersiniz; ‘Arkadaş biraz ağırdan alın.’Bu yanlış bir şeydir. Bu ayrımı ortaya koyup, acaba bir öfke ortaya koydurabilir miyim? Zaten sosyal medyada elinden geleni ardında koymuyor…
“YÜZDE 90’I YALAN”
Şu anda sosyal medyanın yüzde 90’ı tezvirat ve yalandır. Bütün bilgiler elimizde. Emniyet ve jandarma olarak… İşi olanlar yangın söndürmeye çalışıyor işi olmayanlar dedikodu yapıyorlar.
“HÜKÜMETİ ZORA SOKACAK ANLAYIŞ DOĞRU DEĞİL”
Bu mücadeleyi sürdürmekle yükümlü olduğumuzu görüyoruz. Yok şöyleydi, böyleydi diye siyaseten hükümeti, devleti zora sokacak, moralini bozacak anlayışta olması doğru değil.
“YÜZLERCE HESAP BELLİ”
Zaten bu işi körüklemeye çalışan, Amerika’dan Avrupa’dan yeni açılmış sosyal medya hesabı var. Bunun için gereğini yapıyoruz. Yüzlerce hesap tespit ettik. Milletimizi korkuya sevk edenlerin gereği yerine getirilecektir.
“NEFRET DİLİNDEN UZAK”
Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorlar. Bu nefret dilinden, öfke dilinden bu iklimden uzak duralım. Bunun bize de, ülkemize de, geleceğimize de yangınları söndürmeye de faydası yok. Siyasetçiler çok siyaset yapmak istiyorsa, ben de siyasetçiyim, bunu yangında yapmasın. Başka zamanda istedikleri kadar yapabilme kabiliyetine sahip olabilsinler. (Boğaziçili öğrencileri bizzat terörist ilan etmişti).”