Selvi: Mehmet Şimşek, Erdoğan'dan güvence aldı

Selvi: Mehmet Şimşek, Erdoğan'dan güvence aldı
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, eski bakanlardan Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmesi için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede güvence aldığını yazdı. Selvi'nin...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, eski bakanlardan Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmesi için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede güvence aldığını yazdı. Selvi'nin aktardığına göre Şimşek, güvenceyi Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda aldı.

TIKLAYIN - Mehmet Şimşek’in şartları ağır

Selvi'nin bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bu kabinede en önemli koltuklardan biri ekonomi yönetimiydi. Yerli, yabancı yatırımcı Mehmet Şimşek ekonomi yönetimini üstlenecek mi diye soruyordu. Mehmet Şimşek dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iki kez görüştü ve sonunda ekonomi yönetimini üstlenmeye karar verdi.

Rahatça ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek’te diyebiliriz. Bu seçimlerde AK Parti’yi en çok ekonomi zorladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirerek çok önemli bir adım attı. Mehmet Şimşek’in ismi piyasalara moral oldu. Çünkü nasıl bir ekonomi modeli uygulanacağı önemliydi. Mehmet Şimşek’in reel ekonominin gereklerini yerine getireceği konusunda bir güven var. Geçmişte ekonomi yönetimindeki tercihleri piyasa dostu tercihlerdi. İç ve dış piyasalarda kendisine karşı büyük bir güven oluşmuştu. Şimşek’in Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda güvenceye ihtiyacı vardı. Dün iki kez bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan o güvenceyi aldıktan sonra ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.