Şentop ‘Trollün sahibi belli’ dedi: Ankara küçük yer, kimin kimin adamı olduğunu herkes biliyor

Şentop ‘Trollün sahibi belli’ dedi:  Ankara küçük yer, kimin kimin adamı olduğunu herkes biliyor
“Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı bir söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları sosyal medyaya yansıdı....

“Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı bir söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları sosyal medyaya yansıdı. Twitter paylaşımlarıyla sık sık muhalefeti hedef alıp AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öven “Cumhur Frankfurt” adlı kullanıcı Meclis Başkanı Şentop’u Twitter’da etiketleyerek, “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” dedi.

Bu ifadelere tepki gösteren Şentop ise “Cumhur Frankfurt. Terbiyesizlik yapma. Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen” yanıtını verdi.

Önceki akşam yaşanan bu tartışma dün de devam etti. Şentop, ‘Meclis Bahçesi, Çocuk Bahçesi Etkinliği’ alanının açılış töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ankara küçük yer. Kimin kiminle olduğunu, kimin kimin adamı olduğunu, kimin kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Akşam sosyal medya saldırısıyla karşılaşınca milletvekili arkadaşlarımdan arayanlar oldu. Dediler ki ‘Cevap verme, sahibiyle görüş’ dediler. Ama onu uygun bulmam. Ben, düz siyaset yaparım. Hz. Ali’nin bir sözü vardır, ‘En büyük hile, hilesizliktir’ der. Dolayısıyla hile bana çok uzaktır” ifadelerini kullandı.

‘BU KONUYU KAPATMADIM’
Sosyal medyadaki tartışmayı kapattığını, burasının bunun mecrası olmadığını ifade eden Şentop sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce buralarda bunlara cevap vermek gibi bir tutumum olmadı. Ama bu konuyu kapatmam. Herkes siyaset yapacak olursa bunu düzgün bir şekilde, bizim siyasi geleneğimize uygun bir şekilde yapmalı. Aynı siyasi görüştenmiş gibi davranarak bazı yerlere cevap yetiştirerek, kendilerince güç elde ettiğini düşünenler bunu şahsi çıkarları için kullanmaya yöneliyorlar.”

Cumhur Frankfurt adlı kullanıcı dün akşam saatlerinde Şentop’u arayarak özür dilediğini duyurdu. Şentop’la görüşmesini, “Mustafa Şentop’u arayarak kendilerine Cumhur Frankfurt’a has üslup konusunda haddimi aştığımı ve hiçbir taraf ile bağlantılı olmadığımı ifade ettim. Sağ olsunlar, büyüklük ve anlayış gösterdiler. Sadece tenhada özür dilemeyeyim istedim” sözleriyle anlattı.