Şenyaşar ailesi katliamı tanık ifadelerinde: Kimse canlı çıkmayacak

Şenyaşar ailesi katliamı tanık ifadelerinde: Kimse canlı çıkmayacak
Bidebunuizle yayınına katılan Şenyaşar ailesinin avukatı Hidayet Enmek, tutuklanan iki kişinin öldürme olayıyla ilgili, diğer ikisinin ise delilleri karartma suçlamasıyla tutuklandığını hatırlattı. Enmek hastanedeki saldırı...

Bidebunuizle yayınına katılan Şenyaşar ailesinin avukatı Hidayet Enmek, tutuklanan iki kişinin öldürme olayıyla ilgili, diğer ikisinin ise delilleri karartma suçlamasıyla tutuklandığını hatırlattı. Enmek hastanedeki saldırı ile öncesinde yaşananlar için iki ayrı dava açıldığını hatırlattı. Malatya’da görülen ve şuanda istinaf aşamasında dosyada İbrahim Yıldız’ın 4 yıldır yakalanamadığını söyledi. Şenyaşar ailesinden yaralananlara silah sıktığı kameralara yansıyan Yıldız, AK Parti Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın kuzeni.

Enmek, olay anında linçe katılan 38 kişinin olduğunu söyledi, 10 kişinin gözaltına alınıp 4 kişinin tutuklanmasının göz boyamak olduğunu söyledi.

BURADAN KİMSE SAĞ ÇIKAMAYACAK
Öte yandan Şenyaşar ailesinden 3 kişinin katledilmesiyle ilgili soruşturmada 4 yıl sonra ifadesi ortaya çıkan tanık Mert Y., kalabalığın “Buradan kimse canlı çıkmayacak” diye bağırdığını söyledi.

Savcılık tarafından tanık olarak ifadesi alınan Mert Y., hastanede saldırı yaşandığı esnada “kamera odaları nerede” diye bağrışmalar duyduğunu ve bir kameranın sökülmüş olduğunu belirtti. Hastanenin sarı alanına geçtiğinde, çocukları için hastaneye giden baba Hacı Esvet Şenyaşar’ı sedyede yaralı bir vaziyette gördüğünü ifade eden Mert Y., hastanenin duvarlarında ise kan izleri olduğunu sözlerine ekledi. Hastanede bulunan kalabalığın yaralıları taşıyan ambulanslara zarar verdiğini, yaralıları taşımasına engel olduğunu kaydeden Mert Y., sevk esnasında kalabalık grubun “Buradan kimse canlı çıkmayacak” diye bağırmaya başladığını aktardı.

‘İŞLEM YAKLAŞIK BİR SAAT ALIR’
Kamil K. isimli tanık ise, emniyetin talebi ile hastaneye gittiğini, kayıt sistemi ile ilgili bir bulgu bulamadığını söyledi. Kayıt cihazlarının bulunduğu odanın camlarının kırıldığını belirten Kamil K., “400 kadar kamera ucu tek tek sökülerek kayıt cihazı çıkarılmış. Her biri 10 kilogram olan 8 adet DVR, 15 kilogram olan 3 adet matriks götürülmüş. Yaklaşık 100 kilogram üzerinde bir eşya pencereden çıkarılarak profesyonel şekilde götürülmüş. Bu işlem yaklaşık 1 saat alır. Olay günü görüntülerinin yeniden getirilme ihtimali bildiğim kadarı ile mümkün değil” diye belirtti.

NE OLMUŞTU?
Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış, iş yerinde çeşitli yerlerinden yaralanan Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. AK Partili Yıldız’ın yakınlarının hastanede devam ettirdiği saldırılar sonucu, ağır yaralı Celal ve Adil Şenyaşar ile hastaneye çocuklarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar öldürülmüştü.