Serkan Özcan: Bir ismi bakan yapmakla, boş lafla yeni bir iktisadi atılım dönemi başlamaz

Serkan Özcan: Bir ismi bakan yapmakla, boş lafla yeni bir iktisadi atılım dönemi başlamaz
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Mehmet Şimşek'e destek verme çağrısını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Özcan "Demokrasiyi bir araç olarak kullanıp popülist otoriter bir...

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Mehmet Şimşek'e destek verme çağrısını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Özcan "Demokrasiyi bir araç olarak kullanıp popülist otoriter bir sistem kuran ve bu sistem ile medya, üniversite, finans vs bütün unsurları kontrol altına almış bir akıl var! Tam da bu nedenle bir ismi bakan yapmakla, üç beş kurumda yönetici değiştirmekle, boş lafla yeni bir iktisadi atılım dönemi başlamaz, daha doğrusu başlayamaz!" dedi.

Özcan'ın açıklaması şöyle:

"Sn.Şimşek’e yardım edelim mi? Yakın tarihimizde Türkiye’nin iki büyük iktisadi atılım dönemi var! İlki 1980’li yıllarda ikincisi ise 2000’li yılların başında yaşandı! Her iki atılım döneminde de temel belirleyici, toplumsal muhalefetin demokrasi talebiydi! Askeri ya da sivil her türlü vesayete direnen millet, yeni bir demokratik siyaset talebi ile yeni kadroları göreve getirip ülkenin önündeki engelleri bir süreliğine kaldırdı (ANAP ve AK Parti dönemleri)! Şimdi ise demokrasiyi bir araç olarak kullanıp popülist otoriter bir sistem kuran ve bu sistem ile medya, üniversite, finans vs bütün unsurları kontrol altına almış bir akıl var! Tam da bu nedenle bir ismi bakan yapmakla, üç beş kurumda yönetici değiştirmekle, boş lafla yeni bir iktisadi atılım dönemi başlamaz, daha doğrusu başlayamaz!

Özgür Demirtaş hocanın çok iyi niyetle yaptığını düşündüğüm yardım teklifi, yurtsever bir düşünce olmasına karşın maalesef bugün Türkiye’de bu iyi niyetli teklifleri değerlendirecek bir siyasal zemin olduğunu düşünmüyorum! Elbette umutsuz olmak istemem! İktidarın bir an önce bu gerçekleri görüp hukuk, eşitlik, demokrasi çerçevesinde adımlar atmasını temenni ederim! Ancak görebildiğim kadarıyla Türkiye siyasi, iktisadi ve finansal bir dip yapmadıkça, bugün bastırılmış olan toplumsal muhalefetin güçlenmesi mümkün olmayacak! Muhalefetin seçim sonrası verdiği tepkiler de maalesef hiç ümit vermiyor! İnşallah yanılıyorumdur."