Serkan Özcan'dan Erdoğan'a: Ülke varlıklarının haraç mezat satılmasının tek sebebi sizsiniz!

Serkan Özcan'dan Erdoğan'a: Ülke varlıklarının haraç mezat satılmasının tek sebebi sizsiniz!
Gelecek Partisi Sözcüsü Ekonomist Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ziyareti öncesi yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Erdoğan'ın "Bu ülkelerin Türkiye'den belirli 'asset'leri...

Gelecek Partisi Sözcüsü Ekonomist Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez ziyareti öncesi yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Erdoğan'ın "Bu ülkelerin Türkiye'den belirli 'asset'leri alma durumları olacak, 'BOTAŞ'ı satıyorlar' gibi bir şey yok, neyin satılacağını neyin satılmayacağını çok iyi biliriz" sözlerini eleştiren Özcan "Bu pahalılığın, yokluğun, yoksulluğun, bütçenin darmadağın olmasının ve doğal olarak ülke varlıklarının haraç mezat satılmasının aslında tek sebebi sizsiniz! " dedi.

Özcan'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"O kadar rahat söyleniyor ki bazı sözler insanın içi açıyor! Bir hiç uğruna, ısrarla, yanlış olduğu defalarca söylenmesine rağmen bir saçma teoriyi ekonomik politika diye uyguluyorsunuz! Yokluk, yoksulluk, hayat pahalılığı, eşitsizlik gibi vatandaş için doğrudan sonuçlar yaratıyorsunuz! Ayrıca sebep olduğunuz; kur farkı, enflasyon ve faiz yükü ile devletin bütçesini darmadağın ediyorsunuz! Sonra kalkıp körfez ülkelerine varlık satışı yapmaya gidiyor ve bunu iyi bir şey yapıyormuş gibi çıkıp anlatıyorsunuz! Bu pahalılığın, yokluğun, yoksulluğun, bütçenin darmadağın olmasının ve doğal olarak ülke varlıklarının haraç mezat satılmasının aslında tek sebebi sizsiniz! Ama hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorsunuz! Daha da acısı ülkedeki muhalefet sanki bu yönetime karşı kaybetmemiş gibi hala olduğu yerde duruyor! Değişim talebinde bulunanları, hesap vermeliyiz diyenleri oyun bozan gibi görüyor! Bir gün bu dengesizlik elbette ortadan kalkacak, çünkü “bu terazi bu sıkleti çekmez”! Ama bu geçen sürede maalesef millet büyük acılar çekecek."