Serkan Özcan'dan Mehmet Şimşek yorumu: İsimlere değil, açıklayacakları programa bakmak gerekir

Serkan Özcan'dan Mehmet Şimşek yorumu: İsimlere değil, açıklayacakları programa bakmak gerekir
Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Serkan Özcan, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na "tam yetki" ile gireceğine yönelik olarak Şimşek'in adını vermeden değerlendirmede bulundu.Özcan, kişilerin değil, uygulanacak...

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Serkan Özcan, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na "tam yetki" ile gireceğine yönelik olarak Şimşek'in adını vermeden değerlendirmede bulundu.

Özcan, kişilerin değil, uygulanacak politikaların önemine vurgu yaparak sosyal medyadan şu ifadeleri kullandı:

"Sıkı para ve maliye politikalarının ödemeler dengesi krizi riskini ortadan kaldırmasını beklenir! Ancak böyle bir politika bileşiminin ciddi siyasi ve sosyal sonuçları vardır! Gelir dağılımının bu kadar bozulduğu, servet transferlerinin arttığı, enflasyonun kalıcı bir biçimde yükseldiği, kamu maliyesinin bu denli zarar gördüğü bir ortamda ekonomi politikalarıyla geniş halk kesimlerine çıkarılacak bedeli bugünkü iktidarın taşıması son derece zordur! Bu nedenle acele hüküm vermeden evvel; isimlere değil, çok geçmeden açıklayacakları kadrolara ve programa bakarak karar vermek gerekir!

Yerel seçimler öncesi iktidarın böyle bir politika bileşimini uygulayabileceğine şahsen çok ihtimal vermiyorum! En çok 1 ay içinde iktidarın bu politikaları uygulama konusundaki samimiyeti ortaya çıkacaktır! Ben her halükarda 2021 yılında olduğu gibi sadece ekonominin, işsizliğin ve geçimin konuşulduğu bir sonbahar beklerim! Bu nedenle muhalefetin doğru bir yapılanma ile bu yeni süreçte çok daha etkili olma şansı vardır! Muhalefet bu etkiyi oluşturmak istiyorsa “her mağlubiyetin bir bedeli vardır” diyerek çok daha güçlü bir yapılanmaya gitmek zorundadır! Memleket için hayırlısı olmasını dilerim!"

TIKLAYIN- Bloomberg: Mehmet Şimşek tam yetkiyle Hazine ve Maliye Bakanı olmaya hazırlanıyor