Şevki Yılmaz, Atatürk anıtına gitmemek için belediye başkanlığı döneminde sahte raporlar almış

Şevki Yılmaz, Atatürk anıtına gitmemek için belediye başkanlığı döneminde sahte raporlar almış
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir düğünde "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" diyerek Atatürk'e hakaretlerde bulunan Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın, 1994 yılında Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde...
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir düğünde "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" diyerek Atatürk'e hakaretlerde bulunan Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın, 1994 yılında Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Atatürk anıtına gitmemek için milli bayramlarda sahte raporlar aldığı ortaya çıktı.

Katıldığı bir düğünde “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadeleriyle tepki çeken Şevki Yılmaz’ın Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde milli bayramlara katılmamak için sıklıkla rapor aldığı müfettiş raporlarında kayda geçti.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Şevki Yılmaz’ın sık sık Atatürk’ü hedef almasından dolayı müfettiş görevlendirildi. Yılmaz hakkında hazırlanan soruşturma raporunda şunlar yer aldı:

“Şevki Yılmaz, sağlıklı olduğu halde doktora gitmeden gitmiş gibi rapor aldırıyor. Amaç, Atatürk anıtına çelenk koymaya gitmemek.  Doktorun raporları tek tek incelendi. Şevki Yılmaz’ın rapor aldığı günlerde kendisinin İstanbul’da, Ankara’da olduğu belirlenmiştir. Uçak biletleri de raporumuz ekinde yer almıştır.”

"Hemen her ulusal bayram öncesi törene gitmemek için rapor aldığını belirledik"

Müfettişlerin Yılmaz’ın bu tutumu hakkındaki yorumu da şöyle oldu:

“Hemen her ulusal bayram öncesi Şevki Yılmaz’ın törene gitmemek için rapor aldığını belirledik. Sağlık Bakanlığı’na da doktor hakkında işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Bu doktor cezalandırıldı. Şevki Yılmaz’ın işi gücü Atatürk’e hakaret etmek olduğu soruşturma sırasında çok belirgin ve belgelerle ortaya koyduk.

"Atatürk'e hakaret etmekle kalmayıp kanunlara da uymuyor"

Şevki Yılmaz’ın başkanlığı döneminde verdiği emre uymayan vatandaşlara hukuksuz para cezalarının kesildiğine dikkat çeken müfettişler, raporlarına şunları da ekledi:

“Şevki Yılmaz, verdiği emre uymayan vatandaşlara hukuksuz bir biçimde para cezaları yazdırıyor. Atatürk’e hakaret etmekle kalmayıp, kanunlara da uymuyor. Şevki Yılmaz, kendisinin tahsilinin ‘İlahiyat Mühendisi’ olduğunu söylemesine rağmen bu da yalan. Tahsili imam hatip ortaokulu mezunu olduğudur.